Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 21 oktober 2015

Breien!

Nu wonen we in zo'n klein landje (zegt men), maar nu zit de tentoonstelling waar ik wel héél graag naar toe zou willen nét aan de andere kant van het land.....


In het Fries Museum in Leeuwarden is vorige week de tentoonstelling Breien!  geopend. 

Van de website van het Fries Museum:

Een eeuwenoud ambacht maar ook helemaal van nu. De tentoonstelling staat bol van het breiwerk: van historische patronen tot het allernieuwste design. Traditionele Friese floddermutsen, retrobreisels uit de jaren 50 en bonte truien uit de jaren 80 worden op originele wijze gepresenteerd in een sprookjesachtig tentoonstellingsontwerp. Verrassende kleding van jonge, populaire modeontwerpers als Bas Kosters en Stephen West toont hoe breien de mode nog steeds vernieuwt.



Da's nou helemaal mijn ding :-)
Voorlopig zit het er voor mij nog niet in - maar er komt vast nog wel een mogelijkheid, want de tentoonstelling loopt nog tot 28 augustus 2016. Tijd genoeg om nog een datumpje te prikken!


Rond de tentoonstelling zijn allerlei activiteiten gepland, zoals een brei-wedstrijd, super leuke, veelzijdige workshops voor volwassenen of juist voor kinderen
Of ga je meedoen met de Ugly Christmas Sweater Party? (Heb je nog een mooi jaren '80 trui liggen?)

Voor iedere liefhebber van breien een MUST! (Haaksters zijn vast ook van harte welkom).
Bij mij gaat het in elk geval op het verlanglijstje - ik heb nog 10 maanden!

6 opmerkingen:

  1. Dat lijkt mij ook een heel leuke tentoonstelling.
    Die ga ik onthouden, voor als we een keer bij onze vrienden in Harlingen zijn, dan ben ik al aardig op weg naar Leeuwarden...
    Fijne dag,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe meer ik er over lees hoe leuker het me lijkt. En net als jij, ik ben zeker van plan om er heen te gaan. Nu nog even afwachten wanneer ;-)
    Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, zo is ons kikkerlandje toch nog groot, lang en breed :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, ik zag het al voorbijkomen bij "de breimeisjes" die daar blijkbaar meehelpen op de tentoonstelling en voor mij is het helaas nog veel verder weg dan voor jou. Dit zou ik supergraag gaan bekijken, lijkt me ontzettend interessant en leuk om te doen. Misschien een weekendje eraan vastknopen volgend jaar??? we hebben nog ruim de tijd lees ik.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk hé! Is er bij ons in Friesland ook eens wat leuks op brei-gebied ;-)
    En inderdaad, de Breimeisjes gaan ook een middag breien in het museum, wij hebben er zin in!
    Groetjes,
    Akkelien
    van De Breimeisjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat hartstikke leuk. Op die muts ga ik eens broeden 🐔

    BeantwoordenVerwijderen