Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 19 oktober 2015

Boxkleed

Er was eens een visserstrui uit Arnemuiden......
en toen waren en nóg meer Zeeuwse visserstruien, en een expositie, een Mee-brei-deken en toen een Boek! (én misschien een publieksprijs??)

Als die vrouwen die vroeger die truien hebben gebreid, dát hadden geweten???

 
(foto's HVA)

Leuk is dat velen hun eigen toepassing weten te vinden voor de verschillende patronen. Zo breide een oma dit prachtige boxkleed van een aantal blokken van de Zeeuwse MeebreiDeken:


Hoe leuk is dat? Het patroon van de deken is nog steeds verkrijgbaar via Ravelry (patroon is in het Nederlands). Ook staat een beknopte versie van het patroon in het boek Truien bij de Vleet. Het boek is bijna uitverkocht maar er komt (hoera!) een herdruk! :-)

Heb je zelf ook een leuke variant gemaakt met deze Zeeuwse patronen? We zijn héél nieuwsgierig!



4 opmerkingen:

  1. Echt supermooi!! Je zou er bijna weer een baby'tje voor willen krijgen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O wat een leuk idee van die blokken. Dat hadden die ijverige vrouwen vroeger echt niet kunnen bedenken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk idee om te onthouden als er nog eens een kraamcadeau nodig is:-)
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen