Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 8 juli 2015

Update

Zoals beloofd een kleine update van unicat die is blijven staan ná afgelopen zaterdag.
Ik kreeg vorige week een dubbele zending binnen dus er is nog aardig wat keus!




Vorige week zag ik weer een aantal kollen van dit materiaal (en vandaag durf je ook weer aan iets-rond-je-hals te denken!). Jellina haakte pas deze prachtige kol van een bol unicat en 4 bolletjes Cotton 8 (dan kun je 'm mooi wat langer maken en het effect is grandioos!)


Ze speelde met steken en met de kleuren.
Zo werd deze rechte lap een prachtige kol!


Foto

Op het blog van Jellina vind je meer details, een beschrijving en nog meer foto's. Ze gebruikt hier de kleur Zeewind, en 4 bollen Cotton 8 (501), maar er zijn natuurlijk eindeloos veel mogelijkheden!


Brei je liever? Deze week zag ik ook nog een prachtig gebreid exemplaar! Kijk maar mee:



Deze kol is in het rond gebreid in tricotsteek, 300 steken opzetten op rondbreinld 3½ mm (maak even een proeflapje, dan weet je of jouw kol ook zo groot wordt...). Af en toe is er een kraaltje meegebreid wat een prachtig effect geeft!


En toen ik dit doosje opende vandaag was ik ook weer helemaal blij! Nieuwe kleurtjes Vinnis Serina (100 % bamboo). Hier vind je een heleboel ideeën met dit heerlijk zachte garen..........




En dan nu........de administratie - jeuh! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten