Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 17 juli 2015

Uitdaging

Hou je wel van een uitdaging? Dan is dit misschien wel een patroon voor jou! Zeker niet geschikt om bij televisie te kijken of in druk gezelschap te breien, maar - o-wat-mooi!

beauty shot

Een dekentje vol met Keltische knopen!


Niet helemaal voor beginners, bovendien is het patroon alleen in het Engels beschikbaar. Maar wel regel voor regel uitgeschreven, en met een afkortingenlijst kom je heel erg ver!

Je vind het gratis patroon via Ravelry en via Knitty. Het dekentje bestaat uit delen die later aan elkaar worden genaaid. Op Ravelry vnd je van de ontwerpster ook een Hirizontal Cable Tutorial. (nog geen account op Ravelry.com? Het is echt aan te raden om er een te maken!)

7 opmerkingen:

  1. Van een uitdaging gesproken, dit is er zeker eentje, maar dan heb je ook wel iets speciaals. Prachtig!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig dekentje dat echt om concentratie vraagt tijdens het breien. Dank je voor de link en tip.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat mooi! Ik ben gek op keltische knopen én op breien, dus......
    maar eerst moet ik de op-artdeken afmaken.
    Deze keltische deken staat in ieder geval in de Favorieten.Wat een leuke tips heb je toch, dank je wel!
    Groetjes weer

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Meteen in de favorieten gezet, ok de tutorial voor de horizontale kabel!! Een prachtig dekentje is dit en inderdaad een uitdaging (en daar hou ik best van ^_^).
    Lieve groet, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hij is zeker mooi! Maar aan zo'n uitdaging waag ik me nog even niet. Eerst 'gewoon breien' maar een beetje beter onder de knie krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ochhh, wat een beeldige dekentje... Ik ben wel in voor een uitdaging, die ga ik bewaren voor de winterperiode. Dan ga ik er voor zitten, dit wil ik kunnen!
    Dankjewel voor de link.

    BeantwoordenVerwijderen