Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 9 juli 2015

Open Dag

Ben je zaterdag 11 juli in de buurt, misschien op vakantie in Zeeland? Dan is het een leuke dag om naar Arnemuiden te komen. De twee musea houden zaterdag Open Dag, de toegang is deze dag gratis en beiden zijn de moeite waard om te bezoeken!




De Werf is al ruim 250 jaar oud en wordt nog steeds gebruikt! Op deze dag kun je hier op het gemaak een kijkje nemen, Zeeuwse platbodems liggen aan de kade en misschien mag je wel een rondje mee op een hoogaars! Verder kun je er oude ambachten vinden, maar ook veel zilte heerlijkheden :-)






Meer informatie over de Werf vind je op de website.


Maar we hebben nóg een museum, dat vind je in het voormalige stadhuis. 


Altijd al willen weten waarom Arnemuiden een vissersdorp is - maar in de verste verten geen zee te bekennen?? Dan moet je zeker het museum eens bezoeken!


Daar vind je de hele geschiedenis van de verlanding van de haven...


...de archeologische vondsten uit de tijd dat we nog een hele grote haven hadden.


En over die klokken van Arnemuiden en dat bijzondere uurwerk!



Tegenover het Stadhuys vind je het Uusje van Eine, ingericht zoals 100 jaar geleden.


Met dááronder een kelder uit een ver verleden!


Náást het museum vind je een heerlijk ouderwets snoepwinkeltje
Het oude Toonkamertje





En alles op loopafstand van elkaar!

Hoe ik zeker niet uit te leggen dat onze winkel in het midden van al deze leuke musea ligt?
Voor een trui, een boek, een bolleke wol?

Misschien tot zaterdag?



2 opmerkingen:

  1. De werf hebben we op 1 oktober vorig jaar bezocht, en die is echt prachtig. Het andere museum kennen we nog niet, maar wie weet komt dat er een keertje van, alleen niet op 11 juli...
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De werf bezochten we al met de tentoonstelling van de visserstruien, heel mooi en interessant, de rest nog niet. Helaas zal het morgen niet lukken, maar ik kom zeker zeer binnenkort mijn boek ophalen en ik breng nog wat nieuwe klanten voor je mee die zeker een bol Unicat willen bemachtigen!!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen