Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 21 juli 2015

Noor

Van sjaals kun je er nooit genoeg hebben.... want ze zijn mooi, decoratief, warm, en vooral zo heerlijk om te haken. Dus draag je er nooit een (onmogelijk), dan is het een prachtig cadeau om weg te geven! Heb je wél het plezier van het haken gehad!


Kijk, dit bedoel ik nou! dit is toch een pláátje? Daar wil je toch gelijk aan beginnen? 
Het is een nieuw ontwerp van Bernadette Ambergen met de prachtige naam Noor. De sjaal heeft niet alleen een Nederlandse naam, maar het patroon is ook in het Nederlands verkrijgbaar!
Je kunt het patroon bestellen via Etsy.

NOOR, Crochet shawl pattern, pdf

Het voorbeeld op de foto is gehaakt met Cotton 8 van Scheepjes, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden! En in de Etsy-shop vind je nog veel meer mooie designs van deze Nederlandse ontwerpster.

Het is nog laat voor dit blogje. Op een of andere manier vullen de dagen zich met honderden dingen. Vandaag heb ik hele leuke ontmoetingen gehad met bijzonder veel bloglezers, velen hier in de buurt op vakantie - maar ook werden vele kilometers gereden om even naar Arnemuiden te rijden. Bijzonder!

Na het werk komt er vaak nog wat anders om de hoek kijken.......


Wij rekenen tegenwoordig niet meer in weken of maanden, maar we glijden van de aardbeien in de bessen, frambozen en de kersen, van bonen naar de kroten, en we hobbelen van jampot naar sap-pot, we drogen kruiden, eten fruit op elk uur van de dag. De vriezer ligt stampvol en er moet nog zoveel komen...... de bramen hebben nog wat zon nodig en de pruimenboom hangt krom van de vruchten.
Wat een zomer!



5 opmerkingen:

  1. Allemachtig wat een oogst!!! Heerlijk vers en het fruit is met zoveel zon lekker zoet! Alleen jammer dat alles door je handen moet voor het in de vriezer of op tafel kan :-).
    Oh, en die ontwerpen van Berniolie zijn fantastisch mooi! Ik heb er ook al eens wat van gemaakt!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige sjaal. Alsik denk dat ik geen sjaal meer nodig hebt en ik zie deze, dan weet ik dat er vast weer een sjaal gaat komen.
    Zo wat heb jij een goede oogst. Echt zomers.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een prachtige oogst........toch wel wat anders dan in de supermarkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. En ja , ik was een van de bloglezers die van ver kwam en jou en Ans eens wilde bezoeken , en naar huis gegaan met 3 prachtige bollen Unicat ....

    Ik ben een grote fan van Bernadette haar patronen, en ben bezig met Noor te haken ...(Noor de naam van mijn kleindochter :-) )

    En wat een zalige oogst , en nog veel beterschap ...

    Liefs
    Marjo

    BeantwoordenVerwijderen