Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 14 juni 2015

Truien bij de Vleet - de presentatie

Wat een leuke dag was het gisteren! Eindelijk konden Anja en Stefanie hun boek presenteren in het Museum van Arnemuiden.


De trouwzaal van het voormalige Stadhuis werd in gereedheid gebracht, boeken lagen klaar.


De nieuw gebreide truien (in hippe kleuren) werden op de paspoppen klaargezet (de rode is mijn favoriet!)


Staan de stoelen klaar, de kopjes gereed? 




Rond 11 uur zat de zaal stampvol met familieleden, breisters, modellen, pers en heel veel vrijwilligers die op een of andere manier hadden bijgedragen aan het boek. Het kon beginnen!



Wethouder Johan Aalberts opende deze feestelijke bijeenkomst met verve (was al model voor een visserstrui van het allereerste begin), waarna Anja en Stefanie hun boek introduceerden.


En wil je weten waarom de wethouder zijn kleren verwisselde om het eerste boek uit te reiken aan Tannetje Bout? Lees dan eens verder op het blog van de Zeeuwse Visserstruien!


Na het officiële deel was er tijd om het boek te bekijken, oude bekenden en andere betrokkenen te spreken, en gezellig na te kletsen...


...nog een laatste foto met de schrijfsters...


Maar aan alles komt een eind, de boeken werden meegenomen, de paspoppen met truien verhuisden weer naar onze winkel 50 meter verderop........waar al verschillende boeken waren verkocht en de eerste "bestellers" al klaar stonden om het boek op te halen.


Na nog een middag stevig aanpoten sloten we de dag af met een heerlijk etentje in Bru17



**********

Natuurlijk sluiten we niet zomaar af! Vandaag nam ik heerlijk de tijd om het boek door te lezen. Het is een prachtig boek geworden, vol foto's, Zeeuwse geschiedenis, anekdotes, en prachtige foto's van de "nieuwe" truien. Het is een fotoboek, geschiedenisboek, breiboek, Zeeuws boek!
Na de Zeeuwse Meebreideken blijkt wel dat je met de patronen niet alleen truien kunt breien. Zo breit Erry al heel lang de prachtigste sokken met deze patronen, dit zijn de Yese Kokkels:




En uiteraard ook Erremuuse sokken!



(Maar ook niet-Zeeuwse sokken zoals van Katwijk, Schevningen, Urk, Spakenburg en Maassluis!)
Al deze sokkenpatronen zijn gratis te downloaden vanaf Ravelry - in het Nederlands.

Nog even weten over welke truien het ook al weer ging?


Wordt zéker vervolgd.....


6 opmerkingen:

  1. Haha, die wethouder! :) ik dacht toch echt even dat hij een gebreide korte broek aan had, maar op de blog waar je naar verwees zag ik op de andere foto's dat het toch een boxer was? Sportief hoor! :)
    Hoewel ik absoluut niet brei klinkt dit boek echt erg leuk, met zoveel foto's, wetenswaardigheden en geschiedenis van het Zeeuwse. Leuk!
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk! Dat de wethouder...

    Hier een halve Zeeuw aan tafel die maar wát dol is op de echte visserstruien Ik ben bang dat ik zeer binnenkort ook een heuse trui op de pennen heb staan.. ;o)

    P.S. Is de tentoonstelling nog?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee helaas, deze was eind 2014 en is op dit moment niet meer te bekijken. Maar wellicht wel in de toekomst in op een andere Zeeuwse locatie...

      Verwijderen

  3. wat een geweldige dag en wat een sfeervol gebeuren. Tjonge...zoveel werk verricht en nu een boek! Stoer vind ik dat.
    Dag, Madelief.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geweldig die zeeuwse truien staan goed op de kaart ,proficiat

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige pulls. Gelukwensen met jullie initiatief.

    BeantwoordenVerwijderen