Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 1 mei 2015

Simpel

Liet ik vanmorgen jullie het Esperanza bandjes-garen zien... vergat ik er wel bij te vertellen dat ik natuurlijk al wel wat had gebreid met dit garen (maar niet in luie wijvensteek). Dus bij deze nog maar even. Heel simpel, een korte sjaal in 2 kleuren ( 2 bolletjes opgebreid)


Gewoon voor van die koude dagen als vandaag (brrr, vanmiddag zette ik de deur van de winkel open en wat kreeg ik het koud!), in je jas, op een shirt - of wat je maar wilt.


Of je zet het sjaalje vast als een kol, of in een puntje? Het patroon is simpel: 40 steken opzetten met nld. 8 - 6 naalden tricotsteek, 6 nld. averechtse tricotsteek. Geen voor- of achterkant en dat is met een sjaaltje handig. En ook een fijn breien voor beginners!


Ik breide een bolletje op en begon ergens halverwege aan een tweede kleur. Net even anders :-)



Ik hou erg van kollejtes, ik verlies sjaals altijd of ze blijven ergens achter hangen bij het werk.
Als je 2 bolletjes op breit, kun je een kol maken die 2 x rond je hals past.


De kleurtjes vind je in de blogpost van vanmorgen.



1 opmerking:

  1. Heel mooi en de kleuren zijn super...
    Ik wens je een heerlijk weekend,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen