Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 10 maart 2015

Zijwaartse kabelsjaal

Nu de zon maar blijft schijnen, krijgen we vanzelf zin in lente-achtige projecten. Maar de ochtenden zijn nog zoooo fris - voor vannacht staat er nog een nachtvorstje op het programma. Tóch kiezen we voor heerlijk zachte kleuren in combinatie met een fijne sjaal!



Deze prachtige sjaal van Sascha is gehaakt, en heeft een gehaakte kabel aan de zijkant. Het ontwerp is een "zusje"van de Romantische sjaal. De gehaakte kabel maakt 'm wel heel bijzonder!


Deze sjaal is gehaakt met Lammy Cablé - 100 % microfaser/acryl. Het garen is heel zacht en makkelijk te verwerken, gehaakt met naald no. 4,5 mm. (dooradat het garen zo zacht is, is het ook zeer geschikt voor kinderen - bovendien goed te wassen!)
100 gramsbollen/225 meter/ 3,50 p. bol



Het patroon is heel makkelijk aan te passen in lengte. Je kunt het patroon kopen via Ravelry, het is verkrijgbaar in Nederlands en Engels. Het complete pakketje is (garen en patroon) is ook bij ons te koop. Het pakketje kost € 14,00 - verzenden € 3,95. Bestellen kan per mail. De hoeveelheid garen is ruim voldoende om de sjaal nog wat groter te maken. Dit zijn de kleuren die nu in de kast liggen:




Img_5901_small2

Sascha is een heel veelzijdige ontwerpster (o.a. ook van de schattige knuffelpoppen). Je kunt alle (Nederlandse!) patronen van haar terugvinden op Ravelry of Etsy. Veel van haar patronen verkopen wij in de winkel in combinatie met garen. 

Kom je dit zachte garen ook eens voelen? Overigens kan die patroon ook heel goed gemaakt worden van ander garen, zoals Catania, sokkengaren, Stone Washed of zelfs een lange sjaal van een bol Unicat!
********

Morgen (Woensdag) is de winkel een dagje dicht (Biddag - alle winkels zijn gesloten op het dorp). 


5 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige sjaal in een heerlijke lentekleur.....
    Fijne dag,
    Liefs, Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt een prachtige sjaal. Misschien iets voor na Pasen om te haken.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beautiful scarf! Never seen braids in crochet. I urge you to share this at my link up today and tomorrow.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een heerlijk sjaaltje! Dit patroon zou met gemak voor ons urker "sefuutjen" (mooi klein sjaaltje altijd in de kleuren wit/l.blauw) gebruikt kunnen worden! ( de vrouwen variant)

    BeantwoordenVerwijderen