Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

maandag 16 maart 2015

Weervisser en meer

Dacht ik nog dat ik vanmorgen op het gemakje de week kon starten, nou vergeet het maar!
Gisteren besloot ik een mail-vrije zondag in te lassen. We gingen 's morgens naar een (geweldige) jeugddienst in de kerk - eh, ik beschouw mezelf natuurlijk nog als jong! - en 's middags hing ik maar wat rond, breide wat, dutte op de bank, en kwam een beetje bij van de heerlijke maar o-zo-intensieve zaterdag.
Uiteraard stopte de stroom mailtjes niet, dus vanmorgen had ik wat in te halen (ik ben bijna "bij"). En omdat ik wist dat er een aantal breisters al klaar zat met de breinaalden in de aanslag heb ik eerst de 3e reeks patronen van de Zeeuwse Mee-Brei-Deken verzonden. Het zijn écht zulke mooie, afwisselende patronen!


Aaaarghh! En toen - uiteraard na het verzenden! - ontdekten we een heel klein foutje in het schema van de Weervisser: er ontbreken 2 kleine kruisjes. We passen het patroontje z.s.m. aan en dan vind je het straks hier terug. 
De patroontjes zijn echt wat moelijker dan de 2e serie, vooral de Weervisser (prachtige naam voor dit patroon) vereist wel wat concentratie. Het wordt steeds leuker, vooral ook omdat er zoveel mensen zo enthousiast reageren en zich nog steeds aanmelden. We zijn al met meer dan 1100.....!
Ook nog meedoen? Dat kan natuurlijk altijd! Je kunt het patroon hier nog steeds bestellen.

En jullie weten toch wel dat van al deze truien pakketten (wol plus uitgebreid patroon) zijn gemaakt? Wil je een échte trui van Yerseke - Weervisser of een andere - dan kun je natuurlijk altijd bestellen. Je vindt foto's van de truien op Tikkeltje Zeeuws.

Totaal onverwacht stond vanmorgen de auto van Omroep Zeeland voor de deur. De hele morgen stond Arnemuiden centraal in de uitzending, en na een lief berichtje van fan-van-het-eerste-uur Martina uit Duitsland kwam ik live in de radio-uitzending.


Het zóu gaan over de verkiezing van de Gezelligste Winkel van Zeeland, maar bij het zien van de Zeeuwse Deken ging het alleen nog maar daar over :-)
Ook prima! Want daar blijf ik natuurlijk heel enthousiast over.....

En nu is de maandagmorgen bijna voorbij en ik moet nog zooooooveel doen. Dus voor een nieuw ideetje moeten jullie nog even wachten tot vanavond.

7 opmerkingen:

 1. Doe maar rustig hoor Jeanet! Een dag zonder nieuw ideetje overleven we heus ook nog wel. Toch leuk dat je in een radioprogramma zit, zo krijgt de zeeuwse deken nog wat meer aandacht en misschien nog meer breisters die willen meedoen. Het foutje zal zo erg niet zijn zeker? We zien het wel verschijnen.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat omroep zeeland voor je deur stond. Toch weer reclame voor jou en de deken. Je hebt deze aandacht gewoon verdiend.
  Morgen een nieuw ideetje is toch ook goed, komen de dag wel een keer door zonder hoor.

  Gr Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En in de Facebook-groep staat ook al een rectificatie (document) voor de C 1.
  Ik vond het een leuk stukje van jou bij de Omroep! Die verrassing is dus gelukt! :-)
  Groetjes, Jo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed dat je met de Mee-brie-deken in het zonnetje wordt gezet. Wel verdiend. En zo groeit vast de groep meebreiers.

  Fijne dag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nog eens proficiat met je "gezelligste winkel van Zeeland (en wijde omstreken)". Spijtig genoeg mag ik voorlopig niet meer breien, met dank aan mijn "frozen shoulder". Gelukkig kan ik nog wel je fijne blog lezen.
  Lieve groetjes
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, wat erg! Dat moet heel lastig zijn voor een breister zoals jij. Beterschap, hoor!

   Verwijderen
 6. wat leuk dat het zo leuk gaat met de meebrei deken in mijn breigroep haakt Maria ook mee zo gezellig om dan weer dingen uit te wisselen

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...