Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 23 maart 2015

Van alles wat...

Deze dagen ben ik bezig met van alles en nog wat. Overal mee bezig, nog niets af. Bijna elke dag komt er wel wol binnen wat weer een plekje moet hebben. Dus dat is schuiven, verplaatsen, en snel nieuwe projectjes proberen te maken van de nieuwe wolletjes,
Dus heb ik maar weer wat op de pennen gezet! En eigenlijk had ik het vorige nog niet af......


Ik wilde toch graag de Softfun Denim proberen en begon aan een kinderponcho...
Wat haakt het toch heerlijk weg! Soms is het fijn om een werkje te hebben waar je niet te veel bij moet nadenken, tellen tot drie kan dan nog net :-)
Als het klaar is geef ik de beschrijving hier op mijn blog.


En dan ligt dit er ook nog! Een gebreide omslagdoek van de nieuwe Noro Tokonatsu - o, wat een feestje is dit om te breien. Superzacht met katoen, zijde en viscose, en heerlijke kleuren.

Deze week kwam een doos Aade Long-garen binnen, met die prachtige langzame verlopen.
Eindelijk kwam ook de kleur Fall weer, en nu zijn de kleuren weer op voorraad om deze prachtige Autumn-shawl van Charlotte te kunnen maken. Dit prachtige exemplaar hangt bij ons in de winkel.


Het patroon van deze shawl is bij ons te koop, evenals het garen. Je kunt het patroon los ook bestellen op Ravelry
Over dit garen blog ik binnenkort weer want de effecten zijn werkelijk prachtig. Heel geschikt voor Fair Isle breien, maar ook "enkel" kun je er vanalles mee!



Ook een doosje Unicat kwam binnen, maar al veel klanten wachtten al lang op een bepaalde kleur, dat alleen dit overblijft in de winkel.

(niet de beste foto, vanmorgen vroeg genomen)


 Binnenkort komen prachtige zomerkleurtjes binnen!
Annelies maakte pas dit patroon van een hartvormige sjaal:

hats full of stars shawl

hats full of stars shawl
Het patroon heet Hat full of Stars, de sjaal is gmaakt van 1 bol unicat 900 meter (23,95). Het patroon kun je kopen bij Annelies/Vicarno.
(Kleur Unicat: Indian Summer)

Zo werd het een wat rommelig blogje - van alles wat - maar dat past wel bij mijn stemming van vandaag :-)

6 opmerkingen:

  1. Misschien rommelig, maar allemaal mooi. Benieuwd naar de nieuwe kkeurtjes Unikat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je bent weer lekker druk bezig Jeanet, net als ik, alles tegelijk, maar ik ken het, je wil dat garen proberen en dat patroon en dat ook nog. Die autumn sjaal steekt mijn ogen uit, maar ik moet van mijn hart een steen maken en NEE zeggen helaas, misschien zwicht ik binnenkort toch nog....
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je hebt soms zoveel leuke, nieuwe dingen te melden en zoveel te laten zien, dat het een soort verzamelbericht wordt. De leuke, vrolijke poncho en de prachtige autumn-sjaal zijn mijn favorieten in jouw bericht.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die bovenste ziet er heel kleurrijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super mooie dingen, maar graag meer afbeeldingen van gebreide? Ik zie veel haakwerk nl.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er staat heel veel brei-werk op mijn blog, kijk maar onder het label breien - meer dan 700 is heel wat! http://blij-dat-ik-brei.blogspot.nl/search/label/Breien

      Verwijderen