Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 5 februari 2015

Poncho

Heel vaak krijg ik de vraag of ik een patroon voor een poncho kan vinden. Een aantal patronen kun je vinden onder het label Poncho. Een eenvoudig patroon waarbij je eindeloos kun varieren is het patroon van 2 rechthoeken. Zoals deze!


Deze poncho vond ik op het blog van Stacey's Daze waar je het patroon in het Engels terug kunt vinden. Je kunt hierbij de fantasie helemaal zijn gang laten gaan, met verschillende steekjes, garens en kleuren. (Kun je je nieuw-geleerde steekjes van de CAL 2015 helemaal op loslaten!).
Maar hoe weet je nu hoe lang en hoe breed een poncho moet zijn?

Kijk dan eens op de website van Jessica Tromp, je vind daar de maten van de rechte lappen vanaf maat 38 t/m maat 50! (uieraard is dit een indicatie) Maak eerst een proeflapje van je haak- of breisteek, en reken zo je steken uit. Je kunt er voor kiezen om met de breedte of de lengte te beginnen.

Bij deze bovenstaande gehaakte poncho is aan de achterzijde de hals iets verhoogd, en daarna een mooie rand gehaakt rondom (klik voor foto's hier). Zo maak je de poncho eenvoudig helemaal naar je wens! Bovendien zorgt de brede bies aan de bovenkant ervoor dat de poncho niet uitzakt.

Op dezelfde manier is deze poncho gemaakt, maar dan gebreid:

the link is no longer live, and I'm pretty sure this is knit, but I love the look of it for the fall.
(Bron: onbekend)

2 opmerkingen:

  1. Ja, dat wil wel met die poncho's tegenwoordig! Leuke voorbeelden laat je zien! Wist je dat Anja op haar blog ook eens een poncho met berekeningen heeft gezet? Hier is het te vinden: http://vanannashand.blogspot.nl/2012/11/poncho.html. Wie weet is het nog handig!
    Lieve groet, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi, my dear. I like everything you post here, This poncho is lovely, perfect. Congratulations! Brazilian hugs for you. Dina Leda Souza / Rio de Janeiro / BR.

    BeantwoordenVerwijderen