Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 17 februari 2015

Filosoferen....

Het lastige van schoolvakanties is dat alles hier in een tempo lager gaat, dat ik dénk dat ik meer tijd heb - maar het werk blijft natuurlijk gewoon hetzelfde. Dus aan het eind van zo'n dag loop ik - voorspelbaar - hopeloos vast. De winkel is één hoop van bolletjes-door-elkaar ("gezellige winkel" heet dat), de ontbijttafel ging moeiteloos over naar koffietafel-lunch/brunch-tafel en tussen de kruimels van vanmiddag was het vanavond weer snel eten omdat kind-lief naar de bios gebracht moest worden. Joehoe! Vakantie............ :-)

Om wat tot bedaren te komen leek me bloggen wel een goed idee, deze sokken brengen vast rust :-)
Ze heten Philosophers Walks Sock, ze zijn vernoemd naar een pad in Toronto, zie hier.

"These socks share the name of a serene and winding footpath steeped in tradition in the heart of my city, Toronto. The sock pattern is a blend of tradition and contemporary styling, as are the beautiful University buildings past which the pathway meanders. Wear these socks and think deep thoughts…"

Deze zijn gemaakt door Ingrid, die mij tipte voor het patroon (met dank!!)




Het patroon is gratis te downloaden op Ravelry. De beschrijving is in het Engels, maar met een schema. Even puzzelen, maar dan héb je ook wat! :-)

Op Ravelry vind je dan ook weer allerlei leuke variaties hierop, zoals met een hiel in een felle accentkleur:


En deze - een soort Delfs blauw Tegeltje :-)

En - erg mooi! - met een kleurverloop!

Ziezo, nu weer genoeg sokken-filosofie! De harde werkelijkheid roept, ik ga gauw nog wat opruimen, patronen sturen, mails beantwoorden. En die kruimels opvegen....





3 opmerkingen:

  1. Wat heb je toch een leuk weblog, ik geniet er elke dag van. Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Probeer dan om in de vakantie ook op een iets lager tempo te doen Jeanet, misschien voel je je dan wat beter... Je vond weer prachtige sokken voor ons, ik heb ze alweer !hihi) meteen gepind op mijn pagina voor OOIT!!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen