Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 17 januari 2015

Knuffelmuis

Deze leuke knuffelmuis is de nieuwste lappenpop uit de serie van Sascha. Wat een lieverd!
Weer gemaakt met Stone Washed katoen, maar uiteraard kun je er ook iets anders voor nemen.

Voor deze muis heb je 3 bolletjes nodig. Het Nederlandse patroon kun je kopen via Ravelry of Etsy.
En natuurlijk zijn de pakketjes (katoen plus patroon) bij ons te koop in de winkel (of mail om te bestellen). Op onze toonbank ligt tijdelijk het broertje van deze muis (in het grijs). 

En verder ga ik nu even bijkomen van een heerlijke maar drukke week! De overvolle workshop Entrelac-breien was vanmiddag erg gezellig, 16 dames leerden de kneepjes van deze leuke brei-techniek.


We hebben nog heel veel plannen voor workshops, handwerkmiddagen en nog veel meer, dus hou dit blog maar in de gaten (de workshops zijn altijd vol voor ik het weet!).

En vanmiddag bracht Anja de Zeeuwse Deken, helemaal opnieuw gebreid, uitgebreid getest, en dit prachtige exemplaar ligt nu bij de oorspronkelijke eerste bonte versie. Als je nog niet besloten hebt om mee te doen, dan moet je beslist eens komen kijken.......


Foto: Martin van Dijk

Binnenkort laat ik jullie nog meer foto's zien van dit prachtige exemplaar!


12 opmerkingen:

  1. Ziet er gezellig bij je uit. De deken is prachtig, ben inmiddels al over de helft met mijn tweede blok en ik ben zo blij met de patronen, ze zijn zo mooi.
    Groetjes en fijn weekend,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat is de deken mooi in één kleur!! Zal ik dan toch?? Maar ik zie geen naden? Is deze aan één stuk gebreid?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. O Jee Jeanet, als ik dat had geweten had ik die mannen alleen naar Veere gestuurd, dat wil ik al lang zo graag leren!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Weer een gezellige drukte in het atelier :-). En de deken is niet voor niets zo'n succes, kijk hoe mooi hij is!!! De effen (aan 1 stuk gebreid?) is ook schitterend!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Deze deken is inderdaad aan een stuk gebreid. Dat betekent natuurlijk wel dat je niet meer kan schuiven met de blokken en dat je op het eind de hele deken op je naald hebt!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk muisje alweer van Sascha! De deken ziet er in 1 kleur ook prachtig uit, ik ben alvast gestart met het eerste blok. Ik ga met 5 kleuren werken. De workshop zag er weer heel plezant en interessant uit.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Jeanet,
    Dit muisje is echt prachtig gemaakt. Ik vind hem vooral zo lief omdat het niet helemaal is gevuld, veel knuffelachtiger zo...
    En dan die deken... Wat is die mooi zeg. Nu weet ik wel zeker dat ik straks de deken ook uit één kleur wil maken....
    Fijne zondag,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik zie dat de deken hier aan elkaar is gebreid....is daar ook een beschrijving van?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je kunt alle (5) patronen gewoon naast elkaar breien maar realiseer je wel dat je dan straks alle 25 blokken op de (rondbrei-)naald hebt staan, dat is een heel gewicht!

      Verwijderen
  9. Och wat heb je weer wat leuks gevonden. Schattig die muis. Jammer dat er hier geen kleine kinderen meer in de buurt zijn.
    Maar dan de schippersdeken. Ik ben al die tijd al aan het dubben, wel - niet - wel - niet, om mee te breien. Ik wilde hem dan helemaal in het wit maken. Tot nu toe heb ik me kunnen bedwingen, want er ligt al zo veel om af te maken. Maar nu ik de deken in mijn favo wit zie......

    BeantwoordenVerwijderen