Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

dinsdag 13 januari 2015

Kapot

Als je vroeger een gat in je broek was gevallen, kwam er zo'n gekleurde knie-lap op. In oranje of groen, zoals het hoorde in de seventies. Er waren ook appeltjes-knielappen :-)

Die tijd zijn we al lang voorbij. Tegenwoordig kopen we een jeans die goed vóór-gesleten is. Hoe dunner de broek, hoe meer rafels - des te duurder is-tie. De meeste gaten zijn wel wat gecamoufleerd met een dun lapje aan de achterkant dat uiteraard na de eerste wasbeurt lekker loslaat.
Maar nu het winter is, is zo'n gat op kniehoogte best frisjes en nu vond ik op internet dit idee (of zoon of dochter dit ook leuk vindt valt te bezien, maar het is uit te proberen!)


Gevonden op dit blog, waar je nog meer foto's vind van gerepareerde jeans.

En mocht er op een gegeven moment écht geen redden meer aan zijn: dan kun je 'm altijd nog in flarden knippen en een stevige deurmat van maken, Hier gevonden.En dit ga ik zéker nog eens maken, geen haken en breien maar zo mooi!Met een Nederlandse beschrijving te vinden op het blog van Mirjam


6 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig kussen! Hier ligt al lang een oude spijkerbroek te wachten om er iets mee te doen, dacht er een tas van te maken, van het bovenste broekgedeelte (zag ik ook eens ergens) maar dit is ook leuk!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat gaaf en leuk om zo weer een idee op te doen, ik zag al wel een bovenkant van een spijkerbroek waar een tas van was gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een idee, zo ziet een versleten gat er verzorgd en zelfs stylish uit, ga ik zeker aan mijn dochter laten zien, dan kan ze aan de slag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O ja, ha,ha,en wat ga jij NIET nog eens maken??? Zal ik je een flinke zak "tijd"sturen?
  Maar ik lijd aan hetzelfde euvel, dus voel met je mee.
  groet van Nel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig idee van dat gat in die broek.... Helaas heeft juist mijn zoon tig broeken met een gat op z'n knie. Ik geloof niet dat ik hem daar blij mee maak........ ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Overigens wel een idee om gaten in legging mee te repareren....

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...