Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 4 december 2014

Hamburg

Nee, ik ga niet op vakantie naar Hamburg (hoewel ik best een keer zou willen), maar Hamburg is de naam van het nieuwe garen dat vandaag binnen kwam (maar vraag me niet waarom het zo heet!).

Vorige week vrijdag zat er in een geleverde doos een zakje met een paar proefbolletjes wol - zomaar 6 verschillende kleurtjes in een zakje. Ai !!! Wat een leuk garen leek dat....ik was al te laat om te bellen naar de leverancier over het hoe en wat, maar de bolletjes riepen naar mij "Brei mij!!" Maar wat maak je met 6 verschillende verloop-bolletjes waarvan het helemaal niet duidelijk is hoe de kleuren verlopen? Ik besloot om maar gewoon maar te beginnen.


Zette ik zondag dit fotootje op mijn blog/facebook en ik kreeg opeens allemaal vragen naar het patroon en de wol. Ik had ervoor gekozen om alle 6 verschillende bolletjes na elkaar op te breien voor een kleurige sjaal - zo kan ik alle verloopjes goed laten zien en een beetje hippe kleurige das komt wel van pas.


Wat een heerlijk wolletje om mee te breien! Verslavend door de verschillende kleuren - want ik was nieuwsgierig hoe de kleuren zouden gaan. En nu is hij na stevig doorbreien af - Miriam wou wel even poseren.


Het werd een lange sjaal van meer dan 2 meter lang en 25 cm breed - gebreid van alle 6 kleuren x 1 bol. Voor een brede, warme, dubbele kol zou je 4 bollen nodig hebben. Ik breidde met naalden 10 mm.

Dit is het patroon dat ik toepaste:

Zet 33 steken op, en brei volgens bovenstaand schema. De open vakjes zijn rechte steken, de gesloten vakjes zijn averechte steken. Alleen de heengaande naalden zijn aangegeven, de teruggaande naald brei je de steken zoals ze zich voordoen.

Zoals je ziet spiegelt het patroon in het midden. Om fouten te voorkomen bij het tellen kun je een stekenmarkeerder plaatsen links en rechts van de middelste steek, zodat het midden van het patroon duidelijk is.



Het voordeel van een dergelijk patroon is dat je geen duidelijke goede of verkeerde kant aan je sjaal krijgt èn de sjaal gaat niet krullen, en wordt ook niet te dik.


En vandaag kwam de doos met bolletjes binnen, nu nog een plekje vinden in de winkel!
Dit zijn de voorbeelden van de individuele kleuren (het blijft lastig om kleuren goed te fotograferen)

kleur 5001

5048 (in werkelijkheid donkerder!)

5079

5038

5054

5023


De bolletjes van 50 gram bevatten niet het hele kleurverloop, je zult dus altijd blijven zien waar je een nieuw bolletje bent begonnen. Je kunt natuurlijk binnen je bestaande/gekochte bolletjes een beetje zoeken naar een mooie aansluiting. Het garen is 50% wol-50% acryl,  50 gram/50 meter € 3,90 per bol.
Het is een luchtige vilt-achtige draad en is dus ook prima geschikt om mee te haken. 

11 opmerkingen:

  1. Wat heb je toch een geweldig fotomodel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een heel mooie sjaal en wat een prachtige dochter, heel mooi meisje!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke kleurtjes, en wat leuk het haar van Miriam is korter. Ze wordt ook opeens volwassener. Zo'n mooie dochter, om trots op te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ohhh jaaaa dat is super !! Ik zou er dus een hele grote slobbertrui van willen maken...nu ken jij mijn slobbertruien niet maar die zijn ECHT SLOBBER ;-) breed en megalang.
    Dus ik zou nogal wat nodig hebben, kilootje ofzo minimaal want het zou denk ik op iets dunnere pennen moeten denk je niet ?? en nu zit ik te dubben over...hoe kan het anders...DE KLEUR..
    Ik kijk/denk nog even en dan laat ik het weten hoor !!!!

    Groetjes
    Dicky Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super leuk garen Jeanet... weer eentje op het verlanglijstje, dat wordt nooit korten maar alleen maar langer haha...
    Ik wens je een heel fijne avond,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mooie kleurtjes allemaal! Lijkt me heerlijk garen om mee te breien. Dank je wel voor je patroontje. Het motiefje is vast ook heel geschikt voor een mooie trui.
    Mooie dochter hebben jullie toch. Leuk om haar weer even als fotomodel langs te zien komen :)

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik was maandag nog bij Annell en heb daar ook al 3 kleuren van het nieuwe garen mee gebracht en meteen een muts van gemaakt, mooi en aangenaam garen! En een mooi model ook natuurlijk ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk patroon, dat ga ik vast eens gebruiken! Mooie wol, leuk model :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooi model en wat een leuke wol! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dankjewel voor het patroon en wat is dat weer mooie nieuwe wol zeg, ik zou wel elk kleurtje willen proberen! Je dochter heeft talent als model.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen