Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

maandag 24 november 2014

Keep Calm...

Goedemorgen! In het uurtje tussen twee wek-momentjes voor de kids kan ik mooi al even bloggen. Het belooft weer een volle dag te worden - het is tenslotte maandag :-)
En ergens tussendoor moeten er ook wat cadeautjes binnen worden gehaald, want het gaat wel opschieten - Sint is tenslotte al in het land. Mocht je nog wat tijd over hebben, dan kun je misschien nog wel een zelfgemaakt cadeautje haken. Dit patroon is makkelijk en snel:


Deze kol vond ik bij Lanas & Hilos, makkelijk aan te passen aan je wensen: lengte, hoogte en garens kun je eindeloos variëren. 


Het steekje dat gebruikt wordt is hetzelfde steekje als het Zachte dekentje van Jellina. Je vindt een uitleg/schema bij Haken en Meer. Let op dat je de eerste rij lossen met een grotere haaknaald haakt, of erg los haakt. De opzetrand van lossen is niet flexibel of rekbaar. Daarom zou je dit eens moeten proberen: een opzet van stokjes zónder eerst lossen te moeten haken! Bekijk het filmpje en oefen eens. Vanaf nu heb je een rekbare opzet :-)Werk ze, allemaal vandaag! En niet vergeten:

Keep Calm Crochet ❥ 4U // hf http://www.pinterest.com/hilariafina/

3 opmerkingen:

 1. Wow, mooi zeg! Heel eenvoudig maar juist daardoor prachtig! Ik zie weer volop mogelijkheden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo mooi en eenvoudig....mmmm....eens kijken hoeveel loops ik heb...zou er nog één bij kunnen?
  groetjes
  Francisca

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vind ik dat vest mooi en de col natuurlijk ook , groetjes Cobie

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...