Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 17 november 2014

Exclusieve voorverkoop Boek Zeeuwse Visserstruien

Al jaren ben ik bezig met het fenomeen Visserstrui. wie me een beetje volgt ziet het onderwerp met grote regelmaat hier op dit blog voorbijkomen. We mochten onlangs de succesvolle expositie "Truien bij de Vleet" aflsluiten en ik ben dan ook supertrots dat ik het boek van Anja en Stefanie mag aankondigen dat in het voorjaar 2015 uitkomt!

Van dichtbij heb ik gezien hoeveel uren deze vrouwen in de zoektocht naar de Zeeuwse truien hebben gestoken. Op zolderkamertjes gezocht naar die ene unieke foto, de bezoeken aan de vele visserplaatsen en de gesprekken met zovele Zeeuwen met hun hart in de visserij en historie.

Dus bij deze (van het blog Zeeuwse Visserstruien)


Met heel veel trots presenteren wij hierbij de 
van ons boek over de Zeeuwse Visserstruien!


Had elke Zeeuwse vissersplaats een unieke, eigen visserstrui?
En zo ja, hoe zag die er dan uit?

In het boek 'Zeeuwse visserstruien' duiken we in de geschiedenis van het visserijverleden van Zeeland. We gaan op zoek naar de originele, handgebreide visserstruien zoals die gedragen werden tussen 1880 en 1955 in Arnemuiden, Breskens, Brouwershaven, Bruinisse, Tholen, Philippine, Yerseke, Veere, Vlissingen en Zierikzee.

We ontdekken niet alleen heel veel verloren gewaande truien en patronen, maar ook hoe dit kledingstuk is ontstaan. Het leven van de visser en zijn gezin spelen daarin een centrale rol. Sappige anekdotes uit de interviews vullen deze verhalen aan.
Naast de ruime aandacht voor het visserijverleden ziet u authentiek beeldmateriaal. Nieuwe foto’s van de gevonden truien maken de verhalen compleet!

Van elke in het boek beschreven trui vindt u een teltekening van het inbreipatroon.
Bovendien is in het boek 'Zeeuwse visserstruien' van elke vissersplaats een patroon voor het breien van een complete trui opgenomen. Dit zijn patronen voor verschillende niveaus van breien: van beginner tot (ver)gevorderd.

Als ‘extra project’ vindt u het complete patroon van de Zeeuwse deken.
Dit patroon van de Zeeuwse deken is overigens ook los te bestellen, in abonnementsvorm of als compleet pakket . 
De uitgave van het boek staat gepland voor mei/juni 2015.

Wij mogen u dit boek nu tijdelijk aanbieden voor de exclusieve prijs van € 18,95.
De hier genoemde prijs geldt uitsluitend bij vooruitbetaling en geldt tot 31 december 2014.
De prijs is exclusief eventuele verzendkosten.

Het boek is in de voorverkoop te bestellen via deze link van Tikkeltje Zeeuws.
U ontvangt vervolgens een factuur van de Stichting Zeeuwse Visserstruien te Middelburg.
Meer informatie over de betaling en de betalingstermijn staan op deze factuur.

Kies bij de verzendkosten voor één van de opties met de vermelding 'boek'. Bij de afname van meerdere boeken op één adres nemen wij met u contact op over de eventuele aangepaste verzendkosten.

De prijs in de reguliere boekhandel wordt € 24,95.

**********************

6 opmerkingen:

  1. ja ik ga de deken maken .
    en ik heb het boek besteld het gaat er vast mooi uit zien.
    Ook al ben ik een ras echte Groniger het boek vind vast en zeker een mooi plaatsje in mijn breiboeken kast.
    Fijne dag Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Ikzelf ben al jaren bezig met de Arnemuidse visserstrui (in projectvorm al vanaf eind 2010) en heb daarmee verschillende evenementen opgezet. Met Anja en Stefanie hebben we de krachten gebundeld en zijn op zoek gegaan naar andere Zeeuwse patronen. We hebben unieke truien gevonden die niet in het andere boek staan, en willen deze graag presenteren in dit Zeeuwse boek.

      Verwijderen
  3. Ik wil daar nog wel graag wat aanvulling op geven.
    Stella Ruhe heeft een algemeen onderzoek naar visserstruien gehouden in heel Nederland. In diezelfde periode zijn wij begonnen met een zeer gedetailleerd onderzoek alleen in Zeeland. Stella is voor haar onderzoek niet in Zeeland geweest, wij hebben de rest van Nederland niet onderzocht. Ieder dus op zijn eigen terrein.
    In ons boek staan verhalen over Zeeland, de Zeeuwse vissersdorpen en hun bewoners en de 30 Zeeuwse truien die wij teruggevonden hebben centraal. Inclusief patronen van complete truien, dus niet alleen de motiefjes.
    Meer info over ons boek kun je vinden op het blog: zeeuwsevisserstruien.blogspot.nl
    Groetjes Lupineke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geweldig dat jullie dit allemaal gedaan hebben! Heb al weer heel wat inspiratie opgedaan voor het maken van sokkenpatronen op de tentoonstelling laatst in Arnemuiden.
      Nogmaals hartelijk dank voor al jullie werk!

      Verwijderen
  4. Ik kijk er al helemaal naar uit.
    Ik wens je een heerlijke dag,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen