Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 22 oktober 2014

Zeeuwse Sjaal

Het kon natuurlijk niet uitblijven, he? Na die Zeeuwse sokken en mutsen komt er ook een Zeeuwse sjaal! Gebaseerd op het Zeeuws Schortenbont natuurlijk. Charlotte ontwierp deze prachtige sjaal en breide 'm ook. Wat een uren zitten hier in. Kijk je mee??




De sjaal is gebreid in de fair isle techniek, dus in het rond (alleen maar recht breien), met een korte rondbreinaald. Voor de sjaal zijn 2 x 300 gram sokkenwol gebruikt in zwart en wit.


Johanna maakt deze prachtige foto's op de Werf, met hier op de achtergrond de Zeeuwse Wapenspreuk Luctor et Emergo, (Ik worstel en kom boven)



Aan deze sjaal zit een leuke afwerking met pomponnetjes en kwastjes. Deze staat (nog) niet op het patroon, maar volgt spoedig. Je kan de sjaal natuurlijk ook gewoon recht afwerken.


Erg leuk is ook de Letse vlecht, het randje tussen de verschillende motieven. Dit moet je echt een keer geprobeerd hebben, zo'n leuk effect.

Het patroon kun je kopen via Ravelry onder Zeeuwse Sjaal in het Nederlands en ook in het Engels.


Het patroon kost € 5,00 en is ook in onze winkel te koop in combinatie met de wol. En die kwam vandaag gelukkig volop binnen. Een compleet pakket voor deze sjaal plus patroon kost € 44,00

Maar je kunt met dit patroon natuurlijk nog veel meer doen! Wat denk je van een leuk kussen of tas?


En dit is zeker een prachtig project voor de Fair Isle breisters onder ons! Het zwart-wit is natuurlijk gebaseerd op het schortenbont, maar andere (verloop-) kleuren zijn vast ook prachtig.
Deze sjaal wordt niet doorgeknipt, maar als je een knipbies inlast van ca 8 steken, kun je er natuurlijk ook een prachtige tafelloper of rechte sjaal van maken! De sjaal zoals afgebeeld is 25 cm breed (dubbel gebreid) en 180 cm lang.


Ben je helemaal weg van deze sjaal (net als ik). dan past zeker Muts erbij!


De sjaal en de muts zijn natuurlijk te bewonderen in onze winkel!
En de originele stofjes natuurlijk ook...





13 opmerkingen:

  1. Prachtig Jeanet..., en laat ik nu vandaag weer voor het eerst m'n zeeuwse sokken aan hebben. Lekker warm weer! En tja, daar hoort natuurlijk eigenlijk zo'n sjaal bij hè...
    Maar ik draag zelden een sjaal, dat is wel een dilemma...

    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie sjaal. Heel apart maar in combinatie met de muts helemaal prachtijg.
    Groeten
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze zijn echt heel mooi! Maar inderdaad veel werk: petje af!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jeetje wat een geweldig mooie sjaal... wie weet ga ik ooit die techniek ook nog eens leren... ook de muts is zo leuk...
    Ik wens je een heel fijne dag,
    liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Net je patroon gekocht. Ga hem breien op naald 4, benieuwd hoe hij dan wordt :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedemorgen. Is er ook een pakket van de Zeeuwse sjaal te koop?

    Groeten vanuit Lisse,
    Jolande van de Beld

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor, je kunt mij een mailtje sturen met je adres!
      Een pakket bevat 2 x 300 gram sokkenwol plus het patroon.
      Groeten,
      Jeanet

      Verwijderen
    2. hoe heet die V steek die boven en onder de zwart-wit blokjes is gebreid in de zeeuwse zwart-wit sjaal?

      Verwijderen
  7. Ik heb je via mijn Hotmailaccount gemaild, want via deze blog lukte het niet. ik heb het gestuurd aan jaffari@zeelandnet.nl. Is dat ok?

    Jolande

    BeantwoordenVerwijderen