Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

vrijdag 31 oktober 2014

Patchwork hondje

Met granny squares kun je leuke dingen maken! Met een knipoog naar patchwork bijvoorbeeld. Dit hondje is een mooi voorbeeld hiervan.

DSC07021

Ik vond dit grappige hondjeskussen o.a. op Plus3Crochet, waar je een Engelse beschrijving vindt, met een heleboel foto's.

patchwork

Maak in elk geval gebruik van goed gesloten grannies, zodat de vulling er niet doorheen komt.
Een Nederlandse beschrijving van een hondje dat hier veel op lijkt vind je ook terug bij Franciens Haakwerk (grappige oortjes!)


Afhankelijk van de grootte van je vierkantjes wordt je hondje groter of kleiner. En natuurlijk kun je ook gebreide vierkantjes nemen!1 opmerking:

  1. Dit is echt grappig en superleuk! Had ik maar meer tijd :-(, gelukkig is Liene nog klein en kan ze nog geen verzoekjes indienen of ik wist weer wat te doen denk ik.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...