Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 1 september 2014

Workshop !

Wow, wat heb ik veel gedáán vandaag. Heel soms heb ik dat, het ging als een speer. Nou niet direct vragen wat, eeeeeeeeh, ik heb gewoon veel afgevinkt vandaag. Mails beantwoord (echt, je wil niet weten hoeveel mails ik krijg!), wol besteld, wol binnengekomen, bestellingen opgestuurd, beetje huishouden (voor mijn doen heel veel), huiswerk geholpen, lekker gekookt, wasjes gedraaid. Mijn ellenlange lijst met things-to-do is ietsjes ingekort. En da's zo lekker als je de week begint.

Zo achter de schermen zijn we nog volop bezig met leuke activiteiten rondom de Expositie Truien bij de Vleet, Natuurlijk hoort een workshop in het thema Visserstruien er zeker bij.

Heb je wel eens een oude visserstrui gezien? Deze hebben vrijwel allemaal spietjes onder de armen en bij de hals. De visserstruien hadden niet allemaal een voor- of achterkant, en de spietjes gaven een betere pasvorm.



Om deze techniek onder de knie te kunnen krijgen geeft Anja een workshop. Een hele trui is iets te veel van het goede, de technieken worden geleerd bij het maken van een tasje:




De Workshop start op de Werf, waar je een rondleiding krijgt op de expositie, Daarna gaan we door naar de winkel, waar de koffie en thee klaarstaan. We breien in deze workshop een spie met onzichtbare randen. We maken een buideltje / tasje met spietjes in één van de Arnemuidse patronen (zie foto). Je krijgt informatie over het meerderen en minderen met verschillende technieken.

  • algemeen:
  • De workshop kost € 20,00
  • Inclusief 1 bol Miami of de Scheepjes softfun
  • tijdsduur: ongeveer 2 uur + begeleide tour naar de tentoonstelling van ongeveer 1 uur 
  • start op 04 oktober 2014 op de Werf om 13:00 uur in de zaagloods, daarna vanaf 14:00 - 16:00 workshop in onze winkel op de Markt, uiteraard met koffie, thee en wat lekkers.
  • zelf meenemen: 
  • 4 of 5 breinaalden zonder knop 3.5 mm óf een (korte) rondbreinaald 3.5 mm
  • minimaal 4 markeerringen: 3 dezelfde en 1 in een andere kleur / vorm
  • naald met een groot oog (voor het naaien van de bodem en afwerken van draadjes)
  • óf deze materialen aanschaffen in onzewinkel
  • niveau:
  • recht en averecht kunnen breien
  • kunnen opzetten en afkanten
  • kunnen rondbreien
  • (teltekening kunnen lezen) Dit is iets minder belangrijk, omdat we alleen aan 'de goede kant' werken. Het is ook mogelijk om het geheel alleen in tricotsteek te breien.


Wil je mee doen? Meldt je dan aan per mail. Maximum aantal deelnemers is 10 personen. 


3 opmerkingen:

  1. Geweldig leuk lijkt me dat, als ik bij je in de buurt woonde zou ik me direct aanmelden... maar ja, dan had je me al voor meer workshops in je winkel gehad...
    Ik wens je een heerlijke nieuwe week,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit ziet er heel interessant uit en ik zou heel graag de workshop komen volgen, maar dat zal niet lukken omdat ik op 15 september aan mijn linkerhand wordt geopereerd. Naar de tentoonstelling kom ik misschien wel, heb het al aan hubbie gevraagd want ik zou het graag willen zien. Succes ermee!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen