Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 6 september 2014

Van start!

Ziezo, de kop is eraf! Vandaag hadden wij onze eerste workshop van het nieuwe winterseizoen, en bij deze verklaren wij het nieuwe brei- en haakseizoen voor geopend. De temperatuur was er nog niet helemaal naar, maar dat komt vast nog wel :-)

De workshop Fair Isle zat bommetje vol, en begon uiteraard met koffie, thee en wat kletswerk, maar naarmate de worshop vorderde werd het steeds stiller en de wangetjes roder!



Natuurlijk was de tijd te kort, maar thuis kan er verder geoefend worden. En als je het onder de knie hebt (en voor iedereen die het leuk vindt!) dan is dit een prachtige fair-isle project.



Deze prachtige baret is van Creariet. Je kunt op haar blog erover lezen en nog meer foto's bekijken. Het patroon is in Engels en Nederlands en is te koop via Ravelry. Voor deze baret heb je 2 bollen van 50 gram sokkenwol nodig. En heb je de smaak te pakken, dan maak je gelijk deze vingerloze wantjes erbij. 


8 opmerkingen:

  1. Hoi Jeanet, bedankt.
    Ik ben al aan de -tigste muts bezig, maar het blijft leuk om te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is dan ook een prachtig ontwerp, Riet! Hartelijke groet, Jeanet

      Verwijderen
  2. Dit is prachtig Jeanet, ik hoop dit in de toekomst ook nog eens te leren...
    Fijne zondag, geniet van het mooie weer...
    Liefs, Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha, die baret.. die ligt hier ook! Hij is echt geweldig mooi! Enne, ik heb er eentje die door Riet zelf gebreid is, haha! (Twee zelfs!) Die vingerloze wantjes wil ik zeker ook nog eens breien!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat zal wel heel plezant geweest zijn daar bij jou in de workshop, helaas was ik er niet bij :-( Die baret ziet er echt wel supermooi uit en dan die bijpassende wantjes, geweldig!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het was een leuke en leerzame middag. Bedankt en tot de volgende keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wanneer is er nog eens zo een workshop?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wil heel graag weten hoe je dat randje maakt dat na de boord komt.....

    BeantwoordenVerwijderen