Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 5 september 2014

V-steekjes

Wat is het toch leuk om andere handwerksters te onmoeten! Ik krijg er inspiratie van, en het is heel leuk om te merken dat lezers geïnspireerd zijn door mijn blog. Deze week kwamen 3 dames de winkel binnen met prachtige tassen. Natuurlijk vroeg ik of ik een foto mocht maken:





Deze tassen zijn de - ondertussen bekende - AH-tassen, omgehaakt met Katoen in een V- steekje. Een schema voor dit steekje vind je hier bij Crochet Geek. Het bestaat uit stokjes en lossen. Een Filmpje vind je hier.



Al een hele tijd vóór de AH-tas-hype blogde ik over deze tas, kijk nog maar eens terug hier op een berichtje van 2½ jaar geleden !
Al 2½ jaar wil ik iets met dit steekje maken, en nu ben ik begonnen:


Het kan nog even duren voor ik hier mee klaar ben, hoor! :-)




9 opmerkingen:

  1. Ja grappig is dat. Iemand pikt het weer op en opeens is het helemaal hip.
    2.5 jaar geleden haakte ik een colsjaal in de v-stitch (heerlijke steek)
    Ik geloof dat jij de stone wash gebruikt, mooi effect geeft dat zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha, grappig! Ik heb vandaag ook deze steek in mijn blog!
    Prachtig dit tassen, zo vrolijk!
    Groetjes,
    Akkelien (debreimeisjes.blogspot.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is zeker een leuke steek. De tassen zijn zo een vrolijk attribuut geworden. En zoals jij bezig bent met die kleurtjes heeft het ook een heel mooi effect!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie tassen, zeg! En de V-steek is heel leuk, ik heb er just een col gehaakt met V's! :)
    Groetjes,
    Ingrid xx
    http://myfunkycrochet.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Jeanet,
    Deze tassen zijn heel erg mooi geworden zeg. Lekker fleurig. Zelf ben ik zo'n tas aan het omhaken met grannys. En jij bent bezig met dat heerlijk stone washed garen zie ik... Dat is heel mooi en het werkt ook heerlijk vind ik...
    Fijn weekend Jeanet,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik moet stoppen met uw blog te lezen, want ik begin elke dag aan iets nieuws.....

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een vraagje over deze tas. Hoeveel losse heb je voor de bodem gebruikt? En hoe ben je van daaruit naar boven gewerkt met de V-steekjes? Ik hoor graag van je.

    Groetjes Abby

    BeantwoordenVerwijderen