Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

donderdag 11 september 2014

Toveren!

Toveren! Echt, sommige patronen zien eruit alsof er getoverd is. Dat je dat maken kunt met een draadje en 2 stokjes...!

Deze prachtige kol van Nelleke valt daar echt ook onder - toverwerk :-)


Begonnen met dit:


naar dit! Wees eerlijk, da's toch toveren?


Op Nelleke's blog vind je nog meer foto's en bijzonderheden. Het patroon kun je kopen op Ravelry. Erbij staat een link naar een filmpje ter verduidelijking (dit voor de meerderingen die je moet maken).

Je kunt verschillende garens gebruiken, maar ook van garen met een kleurverloop breien, Zo vond ik op Ravelry dit exemplaat van saxarocks. gemaakt van Noro Taiyo 4 Ply, kleur 59, mooi!!!Je kunt het patroon ook goed aanpassen aan je wensen qua hoogte en breedte!


12 opmerkingen:

 1. Hi Jeanet! Het ziet er ongelovelijk prachtig uit!!!! SUPER!!!
  Bedankt!
  Groetjes,
  Ingrid xx
  http://myfunkycrochet.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal met je eens: prachtig hoor!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt gelijk, dit is echt wel toverkunst, zulk prachtig breiwerk dat je kan maken met inderdaad een draad en 2 stokjes, dat zeg ik ook altijd ;-)
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi, die ben ik ook begonnen met de Invicta die ik onlangs bij je kocht. Ik heb een aangepast patroon voor een rechte sjaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, ik had hem al gezien bij Nelleke. Maar hij blijft zo super prachtig! Inderdaad, toveren is wel het juiste woord!
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 6. LOVE!!!! the green/aqua "shawl" What a beautiful pattern,
  never seen anything like that.
  Have a great week end

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij is prachtig!! Ik zou er niet aan durven beginnen, haha! Maar, Nelleke maakt het gewoon! Leuk om hem hier terug te zien Jeanet!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah Jeanet, wat is het toch leuk als jij iets op je blog plaatst :-). Heb ik inenen zo'n 600 pageviews extra! Prachtig! Dankje!
  Lieve groet, Nelleke
  ps. heb al een proefstukje gevilt en dat wordt het niet. Ik ga er een stuk afknippen :-)).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. O wat is dit mooi zeg... net wat je zegt, het lijkt wel toveren... ik zou niet kunnen beginnen te snappen hoe dit gemaakt is...
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...