Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn hobby is breien en haken. Voor ons handwerkwinkeltje kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Soms blog ik ook nog een beetje over Arnemuiden.

Ik verwijs in mijn blog soms naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik natuurlijk wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag-vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

maandag 8 september 2014

Roodkapje

Zo 's morgens is het best frisjes (zeker zo uit je warme bed). Tijd voor Poncho's en omslagdoeken. Op zijn minst 's morgens vroeg :-)

Dit schattige mantelje voor Roodkapje is ook lekker warm én superleuk om mee te spelen.

Photo

Het gratis patroon kun je vinden bij Petite Purls, het is geschreven in Engels. Het patroon is niet moeilijk, met een vertaallijst kom je echt heel ver! Het Roodkapje-manteltje is gebreid met naalden 6½ mm. Het patroon is in verschillende maten beschreven.

Detail


6 opmerkingen:

 1. Wat schattig!! Maar ja, zie jij Mirjam en Kyra daar nog in lopen;)?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze heb ik een paar jaar geleden gebreid voor twee Schotse meisjes. De capuchon valt heel erg groot. Daarom heb ik die ongeveer de helft kleiner gebreid.
  Anders zakt die over hun ogen en dan zien ze de wolf niet komen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi!
  Groetjes,
  Ingrid xx
  http://myfunkycrochet.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een echt schattig Roodkapje! als mijn kleindochter wat groter is, kan ze dit wel aandoen :-)
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach wat schattig! Had ik nu maar een meisje ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...