Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 4 september 2014

Dotted Rays

Al vaker schreef ik over de ontwerpen van Stephen West. Deze Amerikaan - die in Amsterdam woont - maakt prachtige, soms "technische" ontwerpen. Hij heeft een hele schare fans over de hele wereld. Dit is ook een prachtig ontwerp:


Dotted Rays

De sjaal is half rond gebreid (je begint bij het kleine halve rondje in het geel), en je kunt 'm naturlijk zo groot maken als je zelf wilt. Dat maakt de keuze voor het garen ook makkelijker, want je stopt met breien als je de sjaal groot genoeg vindt. Kies bijv. voor sokkengaren of iets dikker. De sjaal is helemaal gebreid in ribbelsteek.

Je kunt het patroon kopen via Ravelry, het is in het Engels. Op Ravelry zie je ook de resultaten van andere breisters die deze sjaal al breiden, zie hier. Bijv. deze:

(Foto : Ravelry-Lemmi)

of Effen:

A.s. weekend is in Hamburg - tja niet helemaal naast de deur - het Wollfest, waar Stephen West ook zal zijn, naast o.a. Martina Behm en Ysolda Teague. H'm, daar zou ik best een kijkje willen nemen!

6 opmerkingen:

  1. Goeiemorgen Jeanet, wat een leuke vondst weer. Denk je dat het qua afmeting ook iets is voor Unicat? Ik hou niet van steeds nieuwe aanhechtingen en ik denk dat Unicat een mooie waaier maakt..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik denk dat het patroon prachtig zou zijn in Unicat! Je kunt breien tot de bol op is.

      Verwijderen
  2. Oh, dat is weer een "echte" Stephen West! :-) Dit ontwerp kan ik me goed voorstellen met Unicat! Wollfest in Hamburg? Super idee! Dit jaar heb ik helaas al andere afspraken, maar als jullie 2015 een tolk nodig hebben dan hou ik me aanbevolen ;-) ;-) ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit is echt wel een heel aparte sjaal, maar supersupermooi. Ja, ook ik dacht aan deze sjaal in unicat, zou ook leuk zijn. En daar eens gaan kijken naar zijn andere ontwerpen ziet er heel aantrekkelijk uit, maar dan gaan we nog meer problemen hebben om alles te maken wat we daar weer aan ideetjes vinden....
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jeetje Jeanet, wat een prachtige sjaal is dit... je krijgt gelijk zin om deze te maken...
    Ik wens je een heerlijke dag,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dan gaan we lekker samen naar Duitsland? We hebben nog wel 'ergens' een gaatje toch?

    BeantwoordenVerwijderen