Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 21 augustus 2014

Visserstruien-motieven

O, wat tolt mijn hoofd....
Er kan gewoon niet zo veel meer in! Er gebeurt hier namelijk - naast het toch al niet saaie leventje - een heleboel. Al heel lang ben ik betrokken bij het Visserstruienproject van Arnemuiden en dit krijgt binnenkort een prachtig vervolg. Al maanden zijn we met een heleboel enthousiaste vrouwen bezig met onderzoek en voorbereiding en het nadert nu zijn voltooiing! Even, even geduld nog.... (Maar dat hoofd, dat tolt en tolt)




(foto: Lupineke)


Dus zocht ik vandaag om maar in de stemming te blijven, een projectje in een motief van visserstruien - een afwisseling van recht en averecht.

Foto Ravelry

Je kunt dit patroon weer vinden via Ravelry, het is beschreven in het Duits of Engels. Maar met het breischema erbij heb je eigenlijk geen taal nodig. Met een dergelijk motief kun je alle kanten op, je kunt het ook gebruiken voor kussens, een tas of een prachtig baby-dekentje!
Ben je op zoek naar nog meer motiefjes, dan kun je ook kijken op het blog Zeeuwse Visserstruien, waar je per Zeeuwse visserijgemeenschap de gevonden motiefjes in schema terugvindt.





8 opmerkingen:

  1. Komt deze eens mooi oo tijd. Ik was n.l. net aan het zoeken naar iets moois om voir mijn man te breien als verassing. Deze vind ik dus super. De kleur weet ik ook al dus gaat het elemaal goedkomen nu.

    Bedankt Jeanet,

    Gr Rianne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk die sjaal. Mooi sint cadeau voor mijn zoon.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat zijn die truien toch prachtig. En dan die sjaal, die zou ik graag maken... maar er moet eerst nog een lange lijst van dingen afgemaakt worden... en eentje tegelijk...
    Ik wens je een heel fijne avond,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Bedankt, Jeanet voor jouw inspiratie. Heel mooi!
    Groetjes,
    Ingrid x
    http://myfunkycrochet.blogspot.be

    BeantwoordenVerwijderen
  5. great !
    Greetings from Poland :)
    Katarzyna


    www.sajuki.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik kan me verheugen op de Zeeuwse truien/vesten die in het verschiet liggen. Ik zal me oefenen in enig geduld. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De visserstruien blijven mij boeien. Misschien dat ik mij er toch eens ga aan wagen maar eerst mijn andere creaties afwerken.
    Groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Die visserstruien blijven prachtig, maar ook het geheel errond blijft me boeien!
    Rustig blijven Jeanet, het komt allemaal in orde, dan tolt je hoofd wat minder :-)
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen