Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 16 mei 2014

Hoepla !!

Zo, ik zit.....
En eigenlijk is dat heel voorbarig want er kan écht nog niet gezeten worden.
De boodschappen zijn binnen (maar nog niet opgeruimd), het aanrecht nog vol met spullen die er voor het mooie niet zouden moeten staan. Er wappert nog was aan de waslijn die best al droog is. Een rondje bloemen en planten zou ook niet voor zijn tijd zijn. Maar ik zat éven en nu kan ik de moed niet meer vinden om al die dingen te gaan doen. Het was best een volle dag, en ietwat chaotisch (ach, wanneer niet) en nu ben ik een beetje aan het inzakken. Eigenlijk zou ik best fris en fruitig willen zijn maar het lukt me even niet.

Ik keek nog éven op Pinterest, dwaalde wat door de internet-Jungle en toen zag ik deze sjaal - precies wat ik nodig heb! Hoopla! heet-ie.


Wat een leukerd! Ik vond 'm (weer) op Ravelry. (Engels patroon) Vooral de gelaagde ruches vindt ik leuk en speels.


Gemaakt van de kleuren die je leuk vindt, maak 'm naar je eigen wensen! Het patroon is eenvoudig groter te maken en je kunt naar hartelust spelen met kleuren. Deze sjaal is gebreid met nld 3½ - 4 met garen in sokkenwol-dikte. (Maar is makkelijk aan te passen of te veranderen)

Hoopla14re_small2

Alle foto's komen van Ravelry.


Dus....... Hoepla! Jeanet, ga nog even wat doen! HOOPLA!!

7 opmerkingen:

  1. Hele leuke speelse sjaal met die ruches! Adem even diep in Jeanet, neem op tijd pauze en vergeet vooral niet te leven! Morgen is nog een dag om te werken.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker blijven zitten. Voetjes omhoog. En genieten. Groetjes Clasien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Even lekker wegdromen moet je soms wel tijd voor nemen Janet!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hele leuke sjaal.... wou dat ik net zo goed kon breien als ik kan haken.... helaas!!!

    Ben zo vrij geweest om me tussen je volgers te nestelen.... kwam voorheen ook wel regelmatig neuzen, maar nu ga ik zeker niks meer missen hè!!!

    Groetjes, Gerda.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk om net als je er eigenlijk geen tijd voor hebt op Pinterest precies tegen te komen wat je al in je hoofd had. Prachtige sjaal.

    Fijn weekend, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen