Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 26 mei 2014

Druppels

Zo, daar ben ik weer! Gisteren hebben we even genoten van een dag rust, een fijne jeugddienst in de kerk (ik beschouw mezelf dan maar weer even als jeugdig!) en elkaars gezelschap. Vanmorgen vroeg leverde ik docherlief bij school af voor een 2 daagse uitwisseling met een school in Duitsland (voertaal Engels!), en na een ochtend brainstormen (leuk!) en puinruimen (een stuk minder leuk) moet ik nodig even bloggen. Ter voorbereiding op het weer dat er aan zit te komen:

De Shizuku-sjaal! Shizuku is japans voor druppels (welnee, daar kom ik niet zelf op, maar staat gewoon op Ravelry) - en drupples kunnen we de komende tijd wel verwachten!


De druppeltjes aan de rand zijn erg leuk en maken de sjaal (een soort baktus) speels.


Je kunt het patroon kopen via Ravelry. Voor deze sjaal is Noro-garen gebruikt, maar je kunt natuurlijk elk garen kiezen dat je wilt! Deze sjaal is gebreid op 5, maar kies je dunner garen en dunnere naalden, dan kan dat natuurlijk ook!

Je kunt de sjaal zo groot maken als je zelf wilt. Wil je een dergelijk garen zoals op de foto? Ik heb nog 2 kleuren Noro Silk Garden in de kast (11,50 per bol, je hebt er 2 nodig), kijk maar mee


En je kunt ook prachtige streepjes maken door van elke kleur 1 bol te nemen en om en om streepjes te breien. En 2 draden sokkenwol samenbreien gaat ook prima. Mogelijkheden te over met dit patroon!

1 opmerking: