Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 17 april 2014

Yerseke

Al een aantal jaren ben ik bezig met onze visserstruien - wie me een tijdje volgt weet dat wel. Naast de Arnemuidse trui (als breipakket en kant-en-klare-versie) hebben we ons gestort op varianten in vesten, mutsen, sokken en nog veel meer. Op Tikkeltje Zeeuws vind je de hele vloot aan pakketten voor de meest uiteenlopende projecten. Een daarvan heb ik eigenlijk op dit blog nog niet goed belicht:


Dit meisjesvest is gebreid in het motief van de visserstrui van Yerseke. 
Het is een afwisseling van banen in tricotsteek en kabels.


Je vind meer informatie over het motief van deze trui op het blog van Zeeuwse Visserstruien.


We breiden dit vest van Softfun of Miami, beiden 60% katoen/40 % acryl. Het garen is heerlijk zacht en goed te wassen in de wasmachine, en voor de zomer heel geschikt.



Je kunt het pakket voor het kindervest bestellen via Tikkeltje Zeeuws, het is beschikbaar in maat 116 - 164. We hebben van dit garen heel veel kleuren op voorraad.


Ondertussen broeden wij lekker door op een heel nieuw project met visserstruien, wordt vervolgd....!

2 opmerkingen:

  1. Heel mooi vestje, een prachtige steek en de kleur is helemaal mijn ding! Als ik ooit een kleindochter heb, weet ik wat te breien :-)
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen