Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 6 april 2014

Mozaiek

Een hele tijd geleden blogde ik over de kleurrijke sjaal van Jellina in tunisch entrelac haken. Gisteren mocht ik een geweldig mooie deken van Ineke fotograferen die ze maakte naar aanleiding van deze blogpost, ik vind 'm zo mooi!

De deken is net een mozaïek! Hoewel het lijkt alsof het allemaal aparte blokjes zijn, is deze deken uit één stuk gehaakt. Ineke gebruikte de Softfun Color, kleur 2703 (3,95 per bol/140 meter. 60% katoen, 40 % acryl) en haakte op naald 5. Zo wordt de deken soepel en heerlijk zacht.


 Omdat je maar kleine blokjes haakt heb je geen speciale tunische haaknaald nodig.


De deken was echt gigantisch groot (2.50 x 2.50 ??) en er zaten zo'n 25 35 bollen in. Ik kon ´m niet eens in zijn geheel fotograferen.
Bij deze deken is in het midden begonnen en steeds verder uitgewerkt naar de buiteneinden.  Je kunt op You Tube verschillende filmpjes vinden voor het Tunisch entrelac haken (je begint met deel 1 en aan de zijkant staan deel 2 / 15!). Deze zijn in het Engels maar goed te volgen. Neem de tijd om een aantal van deze filmpjes te bekijken en dan aan de slag!
Het voordeel van dit multicolour garen is dat je een kleurrijke deken krijgt en niet elke keer van kleur hoeft te wisselen (en draadjes wegstoppen).

11 opmerkingen:

  1. Beautiful, I love it. karen xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn sjaal haakte ik ook met die filmpjes die ik via Jellina vond! Nu nog de draden aan de zijkant weg en klaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. uuuh t waren xo'n 35 bollen ben ik achter gekomen.... ben zeer trots op!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nou Ineke daar mag je ook trots op zijn. Hoe lang heb je daar wel niet aan gewerkt?. Prachtig hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Waanzinnig!!! Oh wat een werk, maar wat is tie mooi <3
    Grote complimenten Ineke!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Maand of 3/4 aan gewerkt ongeveer.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben aan het oefenen via you tube .Bedankt voor de tip jeanet even doorbijten en dan voorzichtig proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mooi! Twee of misschidn wel drie jaar geleden kwam ik op youtube de (engelstalige) filmpjes van bethintx1 tegen waarin zij duidelijk de entrelac uitlegt en ben ook gelijk gaan haken. Was voor mij het perfecte project om resten acryl op te haken!
    Ik kan alle haakfilmpjes van Bethintx1 op youtube aanraden, zij legt alles heel duidelijk en rustig uit. Het lijkt net of je een prive-juf naast je hebt zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Fantastische deken, ik ga beginnen Ineke!

    BeantwoordenVerwijderen