Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 28 april 2014

Japanse bloemen met Noro

Vandaag begon de meivakantie hier pas écht! Dochterlief gaat met de Korfbalvereniging een paar dagen op kamp - dus hectiek overal! Spullen zoeken, waar is dat opladertje, véél schone sokken mee, favoriete kussen èn een onesie (spreek uit: "wansie", soort lollige pyama-uit-een-stuk - o wat houden kinderen me toch bij de tijd!). Plus telefoon, want dat is een soort eerste levensbehoefte...
Dus van bloggen kwam nog niet zo veel. Tijd om wat in te halen:

Vorige week kreeg ik op het eind van de week tóch nog een doosje Noro Taiyo 4-ply binnen. Nog niet alle kleuren die ik heb besteld, maar al wel kleuren om van de likkebaarden......
Het zelfde garen als voorheen de NoroTaiyo Sock, maar nu in bollen van 50 gram/€ 10,50


Een heel weekend loop ik langs het vak, af en toe eens aaien, en bedenken wat ik nu eens ga maken van dit mooie garen. En toen zag ik deze op Ravelry, in nu weet ik het!

Foto's van Pixieb/Ravelry


Japanse bloemetjes van een Japans garen, natúúrlijk! Als zo lang wil ik zelf met dit garen aan de slag, en ik ben weg van al die kleuren. 
Wil je ook zo'n sjaal? Een goede Nederlandse beschrijving vind je bij Aagje Doeken. Ik blogde al vaker over dit bloemetje, kijk maar onder het label Japanse bloem. Voor een beetje sjaal heb je zo'n 200 gram nodig/4 bollen. Bedenk wel dat je de bloemen tijdens het haken aan elkaar moet verbinden.

Vind je dit Noro garen iets te prijzig? Dan is bijv. Invicta Colour ook een prima alternatief!

7 opmerkingen:

  1. O wat ben ik toch dol op Noro! Ik heb ook net een Noro shawl gehaakt, van de Silk Garden Sock Yarn, ook met bloemen. Als ik hem gefotografeerd heb, zal ik een foto opsturen!
    Maar nu vind ik deze ook weer zo mooi, o zucht-en-zwijmel!
    Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schitterend !!! Hoeveel zit er op 1 bol van 50 gr. ? Groetjes, Tinne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zit op een bol van 50 gran 210 meter, dus vergelijkbaar met sokkenwol (maar dan mooier!!)

      Verwijderen
  3. Hier nog een Noro-fan! Fijn dat je weer van die mooie wolletjes binnen hebt!
    Helaas is het ook hier: meer wol dan tijd, haha!
    Maar ik kom binnenkort zeker weer even binnenvallen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja, weer mooie wol.

    En onesie = hansop??!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Jeanet, zou de "trapjessjaal" met dit materiaal gebreid kunnen worden? Hoeveel zou ik dan nodig hebben?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 100 gram, dus 2 kleine bolletjes van 50 gram (à € 10,50). Dan heb je net zoveel als op 1 bol Invicta Colour.

      Verwijderen