Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 29 januari 2014

Hartjes-rand

Terwijl heel hakend Nederland in de ban is van gehaakte dekentjes, blijven er naast de CAL natuurlijk nog meer mooie randjes om te haken over.... en omdat Valentijnsdag langzaam maar zeker in de buurt komt, vond ik het tijd om dit mooie randje te laten zien!


Zo begint-ie:


De beschrijving is gratis te vinden in het Engels, het idee komt van dit blog: Rainbow Knits (gelukkig nog een blog met een "Brei-naam-met-ook-haak-ideetjes"!!). Je vind de blogpost over deze rand hier, en de directe link naar het patroon vind je hier (PDF). Er is geen Nederlands patroon van, maar met wat vertaling van afkortingen en termen kom je er vast wel uit. Dit patroon is geschreven in Engelse termen (Geen US-terms).

4 opmerkingen:

  1. Gave hartjes rand! Groetjes Lisanne
    draad en praat

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie hartjes, spijtig ik lees de Engelse taal niet
    Groetnis Annie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke hartjesrand! En dat kussen in fair isle is SUPERMOOI! Prachtige kleuren ook!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke hartjesrand!
    Een vraagje: ik snap hoe je de hartjes direct aan de onderrand en aan het vorige hartje vast haakt, maar ik vraag me af hoe je naar het volgende hartje gaat. Je kunt natuurlijk met halve vasten naar de zijkant gaan, maar hoe maak je van daaruit een magic ring? Hoe heb jij dat gedaan?

    BeantwoordenVerwijderen