Welkom op dit blog!

Hallo breisters en haaksters,

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn hobby is breien en haken. Voor ons handwerkwinkeltje kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Soms blog ik ook nog een beetje over Arnemuiden.

Ik verwijs in mijn blog soms naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik natuurlijk wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag-vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op donderdagmiddag ben ik vrij (de winkel is dan wel open, maar ik ben er zelf niet).

Veel plezier op dit blog!
**************************************************

De openingstijden voor de Feestdagen:


Op zaterdag 24 december zijn wij gesloten. (Tenslotte is is iedereen bezig met boodschappen doen - dan doen wij dat ook).

Dinsdag t/m vrijdag 27 t/m 30 december zijn wij geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur (let op, dat is dus wat later dan normaal!)

Op zaterdag 31 december zijn we gesloten.

Uiteraard staan we vanaf dinsdag 3 januari weer op de gebruikelijke openingstijden voor jullie klaar.


zaterdag 7 december 2013

Vloedgolfjes

Het onstuimige weer heeft weer plaats gemaakt voor weer wat rustiger weer, grijs en nu best zacht (hier in het zuidwesten). Voor het eerst in lange tijd werd deze week de Stormvloedkering in de Oosterschelde weer gesloten vanwege het hoge waterpeil. Sinds 1953 was het water niet zo hoog gekomen. Ik herinnerde me opeens de sjaal die Willy van "De Tante van Tjorven" heeft gebreid! Ze noemde de sjaal Vloedgolfjes-sjaal:


Je kunt het patroon van deze golfjes-sjaal terugvinden op haar blog. Ze breide de sjaal van Calais, een garen met een langzaam kleurverloop:


Het garen heeft een lange looplengte en is erg zacht. De kleuren hierboven zijn iets vertekend. In de bollen zit een hoofdkleur (bruin, zoals hierboven, paars, rood of grijs, en daar verloopt een gekleurde draad doorheen. 
42% wol, 48% polyacryl, 12% polyster. Breien op 6-7, 110 meter op 50 gram, € 3,90

En voor wie het blog De tante van Tjorven nog niet volgt: een aanrader! 

5 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige sjaal, met hele mooie kleuren!
  Groetjes monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuke blog ik vondt u via andere haaksters..zal meer gaan bezoeken..leuk allemaal...liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gave sjaal. Is deze wol nog te koop?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...