Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 15 november 2013

Toveren met een haak...

Sommigen van jullie zullen de ontwerpen al lang kennen en ik heb er ook al vaker over geblogd. Deze ontwerpster uit Tjechië Vendulka maakt zoveel leuke, vrolijke dingen!

Crochet owl ornament pattern

Deze uilenhanger is zo mooi gedetailleerd uitgewerkt met kraaltjes en pailletjes. En wat vind je van deze grappige onderzetter?

Crochet owl coaster pattern

Je kunt de patronen van Vendulka (Engels) kopen via Etsy. De patronen krijg je via e-mail en zijn uitgebreid met veel foto's. Er zijn heel veel verschillende patronen!!

Wil je eens kijken of je zo'n patroon begrijpt? Op het blog van vendulka Magic with Hook and Needles kun je ook een aantal gratis patronen vinden, zoals dit leuke tasje:


of een uitgebreide beschrijving van deze bloemenapplicatie:

crochet flower applique free pattern

6 opmerkingen:

  1. Inderdaad heel schattig! Ik ga eens een kijkje nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De vestjes die ik vorig jaar haakte waren ook van haar patroon. Ze is heel creatief!! Als je bij die uil ook ziet hoe ze die kwastjes op zijn kop heeft gemaakt: kom er maar eens op!
    Heel veel leuke dingen maakt ze.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, hoe geweldig! Ik kende haar nog niet, maar ik ben er helemaal weg van. Wat een knopen-/kralendozen moet ze hebben, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heeft altijd schitterende creaties met zeer leuke details. Ken haar blog al een tijdje en heb daar al heel wat inspiratie opgedaan.

    BeantwoordenVerwijderen