Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 29 november 2013

Sint-stress.......

O, het is ook elk jaar hetzelfde....Sint stress! Daarom is het ook zo leuk, alhoewel ik nu toch een beetje paniekerig word... Nog één cadeautje, nog 3 gedichten, nog een appeltaart, en nog een kolletje afbreien. Voor morgenavond. Appeltje-eitje!

Voor goede gedichten is het nog te vroeg. Dat lukt pas als er echt veel stress op zit. Morgenmiddag misschien. Die appeltaart ga ik zo nog maar even doen. En dat kolletje ook. Op naalden 20, dat dan weer wel. Zou Sint ook nieuwe computers weggeven? Dat ding van mij doet nu zo raar, is zo traag als een slak. Het is bij mij met computers net als bij autorijden: ik kan wel rijden, maar o wee als er een lampje brandt. Morgen maar eens deskundige hulp inroepen. Tot overmaat van ramp doet mijn foto-bewerkingsprogramma het ook niet meer.........

Gelukkig had ik deze foto's al:



Deze sjaal maakte Fiona en ze gebruikte hiervoor 2 bollen Angelina Multi (à 5,95). Het garen is heel zacht en kriebelt niet (klein percentage wol). Het patroon van deze omslagdoek vind je op Ravelry als Free Download. 

Dit is het zelfde patroon, maar dan met sokkengaren van Noro:


En deze van Unicat?


(ik hoop dat de Unicat volgende week weer hier is....)


8 opmerkingen:

  1. Jeanet, dat klinkt als druk, druk, druk. Dan ook nog apparaten, die dingen doen die nou net niet nodig zijn, herkenbaar. Succes met alles, wat nog moet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel herkenbaar, die Sint-stress, maar oh zo leuk om het feest te vieren :)
    Gelukkig komt de goedheiligman volgende week pas bij ons.
    Hopelijk is je computer gauw weer op snelheid.
    Fijn weekend en een lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie sjalen. Wie weet brengt Sint dit jaar iets speciaals voor je mee. Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gelukkig hier nog geen stress. (die wacht waarschijnlijk tot woensdag de dag er voor om tevoorschijn te komen)
    Mooi patroon van de omslagdoek, die gaat even op mijn to-do lijstje Vooral die van de sokkenwol vind ik erg mooi. Waar had ik die bolletjes ook al weer liggen?
    Succes met de computer. Ik herken het probleem al moet ik zeggen dat het bij mij is opgelost sinds ik de foto's om een externe harde schijf heb staan en daarna de computer goed opgeschoond had.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een mooie sjaal is dat weer! Laat je niet gek maken, Keulen en Aken zijn ook niet in een dag gebouwd.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel mooi! Vooral de ' sokken-sjaal'. Succes met alles!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ja die stress is nu wel in elk huisgezin te voelen denk ik! Prachtige sjaal!
    Succes om alles nog tijdig klaar te krijgen!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lucky me heb nog een bol unicat liggen dus deze sjaal gaat op mijn to-do-list
    Gr. Nath

    BeantwoordenVerwijderen