Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 13 november 2013

Koude oren

Wat een verschil met gisteren, he? Zo lust ik November wel weer! :-)

Volgens de kinderen is het wel langzamerhand koude-oren-weer en de eerste mutsen zijn al weer opgedoken uit de winterkist. Deze week kregen we een paar foto's van Carin, zij breide de Erremuuse/Arnemuidse muts en voerde 'm met fleece voor extra warmte. Kijk maar mee:


Die knoopjes maken het toch helemaal af? Je kunt het complete pakketje uiteraard nog steeds bestellen bij Tikkeltje Zeeuws. Ook de knoopjes zijn verkrijgbaar in de webwinkel

(beanie)

(met extra omslag)


Nooit geen koude oren meer!
Nooit meer koude oren.......

12 opmerkingen:

  1. Mmmm, nooit geen koude oren? Dat betekent dus altijd koude oren. Sorry, ik kon het niet laten hoor. Ik zie en hoor zoveel taalvervuiling, daar moet ik gewoon op reageren.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo beter??
      Soms gaat dat zo, als je tussen het bakken van 2 pannenkoeken een stukje schrijft. Dan laat je wel eens een steekje vallen.

      Verwijderen
    2. Helemaal top Jeanet! Steken laten vallen en weer oprapen zijn wij breisters gelukkig goed in. Ik geniet van je blogposts, dus ga vooral zo door :-)

      Verwijderen
  2. Het idee om hem te voeren met fleece werd hier ook al geopperd thuis, leuk om deze uitvoering te zien!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Knap gezien om de muts met fleece te voeren, zeker lekker warm en aangenaam!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Na 4.030 steken.... Lijkt het mij dat ik een grandioze fout heb gemaakt :-( wordt deze muts op een rondbreinaald gebreid? Staat er niet bij..... En ik vind het resultaat nogal afwijken van de muts op het plaatje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oeps! De muts wordt inderdaad rond gebreid. Je krijgt anders een naad en dat draagt niet prettig! Mail me anders even voor de uitleg.
      Groeten,
      Jeanet

      Verwijderen
  5. Hallo, ik heb al aardig wat gebreid en gebreide mutsen zijn weer helemaal "in" maar ik kan nergens een goede beschrijving of patroon vinden voor de voering (fleece of andere stof) heb je die ook?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoe krijgt men de fleece voering er goed in? Ik kan me voorstellen dat als ik de mits overteken op fleecestof en deze twee stukken fleecestof aan elkaar maak, de voering te klein is. Help: hoe voer ik een muts?

    BeantwoordenVerwijderen