Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

dinsdag 29 oktober 2013

Granny Ripple

Sommige Engelse begrippen zijn in het haak-wereldje al zo ingeburgerd, dat ik er soms zo gauw geen Nederlandse vertaling voor weet. Bij een "Granny Square" knikken de meesten begrijpend, maar bij "Oma's vierkantje" worden de werkbrauwen gefronst...

Zo ook bij deze Granny Ripple - een prachtige streepjes deken in boogjes:Ik vond het idee op Ravelry. Er staat een link bij naar een Engels patroon, maar voor de mensne die een schema kunnen lezen is deze afbeelding handiger:

Crochet Granny Ripple - Chart- I really want to learn how to knit...


Het lijkt op een gewone granny square, maar in de "holtes" worden samengestelde stokjes gehaakt (dit om ruimte te creëren). 

En de kleuren? Die kies je zelf! Kom je een kijkje nemen bij ons voor heel veel verschillende kleurtjes acryl of sokkenwol??

10 opmerkingen:

 1. Wil je mijn eerste reactie weten?
  Ohooo wat moooooiiii!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Es preciosa!!!! Me estoy haciendo una desde hace meses y no la doy terminado. Es enorme!!! Algún día la acabaré.
  Un besiño.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super mooi deken. Welke wol is er gebruikt bij grijs-bruin-beige tinten?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is ook een mooi idee voor een ripple deken. Ga ik onthouden. Hoofd loopt over, vooral met ravelry nog eens erbij haha.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...