Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 26 augustus 2013

Vaatdoek......

Zaterdagavond voelde ik mij een plumpudding, sinds gisteren een vaatdoek...
Ik beleef een kleine instorting geloof ik. Vanmorgen had ik serieuze evenwichtstoornissen, helaas heb ik dat wel eens en het is een seintje om een beetje pas op de plaats te maken. Na wat lieve zorgen van man en kids gaat het nu wel weer, maar ik loop serieus achter met een aantal dingen.


Vandaag zijn er toch - ondanks mijn dipje - een heleboel sokkenpakketjes op de post gegaan! Ik wacht nog op een nieuwe zending wol, helaas is de felroze kleur even niet leverbaar. Maar genoeg andere keuze hoor, kijk maar:


Eeeeh, en ik heb ook nog wel van andere merken, en gemêleerd en 50 grams bollen, enz!! 

De winkel is nog een bende, morgen begin ik met opruimen, nabestellen en ordenen, en ik hoop iedereen zijn bestelling deze week te kunnen versturen. Heb je gemaild en duurt het een tijdje, schroom niet om me er aan te herinneren - ik vergeet ook wel eens wat!

Het is niet mijn sterkste punt: nee zeggen en grenzen aangeven. Maar soms moet het toch (buikpijn krijg ik er van!). Dus meld ik het maar weer eens hier: lieve, lieve mensen: 
-     ik kan écht niet alle patronen voor jullie vertalen - ik kan wel een vertaallijst opzoeken. Als een patroon in het Nederlands verkrijgbaar is zet ik het erbij.
-     ik kan niet alle patronen bestellen op Etsy, Ravelry, Craftsy omdat jullie geen account willen/kunnen maken of geen creditcard of Paypal hebben - vraag de buurvrouw, een nichtje, je dochter?
-     ik kan niet patronen bedenken voor garen dat je via een andere winkel hebt gekocht
-     ik kan niet álles weggeven. Soms (héél soms) is een patroon alleen verkrijgbaar in een compleet pakketje. Dat blijft zo. Want ik moet een boterham verdienen met de verkoop van bolletjes wol. Heel veel bolletjes wol want er moeten 2 hypotheken worden betaald. Zoals ik al eerder schreef - ik heb een lieve buitenlandse man maar een Nederlandse bank. Die doen moeilijk als je niet betaalt....

Maar ik kan wél:
-    heel veel ideeën opzoeken en plaatsen via dit blog zodat je waar dan ook in Nederland en Vlaanderen en ver daar buiten aan de slag kunt (ook bij je lokale wolwinkel!!)
-    helpen met terugzoeken van een idee dat je ooit eens hier zag maar niet meer kan terugvinden
-    iedereen in mijn winkel op weg helpen met wat je ook aan het doen bent - ik doe niet moeilijk, ik doe het zoveel mogelijk vóór.
-    bolletjes wol opsturen uit mijn winkel die je hier op het blog hebt gezien - een mailtje is genoeg.
-    proberen vragen te beantwoorden over de dingen die je hebt gezien op mijn blog, voor zover ik dat kan!

O, ik heb nog steeds buikpijn!
En natuurlijk weet ik dat ook collega-wolwinkels mijn blog volgen, dat vind ik een hele eer (want ik heb maar een klein stulpje hoor). Maar als je een idee leuk vindt en deelt, zet je dan ook mijn blog en of winkel erbij? Dat doe ik ook! Ik vermeld altijd waar ik het idee vandaan heb of wie het gemaakt heeft. 

Ik ben hier niet goed in, zuchtend en steunend zit ik dit te schrijven. Maar soms moet het weer even :-(

Ik sluit natuurlijk wel af met een leuk ideetje! Als je nu héél véél pakketjes bij mij koopt, heb je vast veel sokkenwol over (sorry, grapje!) en dat kun je dan heel goed gebruiken voor dit geweldig leuke vestje van Gingini:



Gehaakt van restjes sokkenwol, op haar blog vind je een beschrijving. Tot morgen!




29 opmerkingen:

  1. Over het melden van.linkje of winkel gesproken, ik wilde je precies vragen of ik die mooie sokken van hierboven in september een keertje mocht vermelden op mn blog, vanwege de creamaand.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tuurlijk, maar mét vermelding van mijn blog?!

      Verwijderen
    2. Tuurlijk! Ga september mn creamaand maken en elke dag iets laten zien. Dat hoort gewoon met vermelding.

      Verwijderen
  2. Je hebt helemaal gelijk, als ik soms vragen op blogs of facebook voorbij zie komen, dan lijkt het wel of mensen te lui/ dom / belazerd zijn om ook maar een klein beetje moeite te doen... Voor hun eigen hobby! Als je je creatieve hobby echt creatief wil aanpakken, laat je je toch vooral inspireren, in plaats van dat je een ander alles tot in detail laat voorkauwen?! Nog even en je moet het breien of haken ook nog voor ze doen... Liefst gratis...
    Ik vind het heel goed dat je het af en toe een keer benoemt!
    Sterkte, ik hoop dat je je morgen weer fitter voelt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ben het volledig met je eens en dat mag je gerust van je afschrijven hier, lucht op geloof me ;-)

    Groetjes Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je hebt helemaal gelijk hoor! Mensen moeten niet alles van je verwachten en een winkel is een winkel, geen weggeef-tent. Heel goed om het er over te hebben.

    En mensen: een PayPal account is zo gemaakt, het kan gewoon aan je bankrekening en een kind kan de was doen. Super simpel.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vergeet niet om voldoende aan jezelf te denken! Blij dat je winkeltje toch best wel goed loopt, en super dat je zoveel ideetjes op je blog zet!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goedzo. Het is echt belachelijk wat mensen allemaal durfen te vragen. Blij met je blog vol inspiratie. Heb je wel eens gekeken naar de MIR methode, van Mireille Mettes? Goo.gle maar even. Wellicht heb je er iets aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. je moet een grens trekken en naar jou lichaam luisteren
    ik vind jou service fantasich en heb geen opmerking
    heb al 3x maal besteld en voor naar belgie
    fantasich
    door jou blog ben ik weer beginnen haken,breien enzv
    ben reuzeblij dat ik jou blog kent
    niet veranderen , doe gewoon voort zolang je goed bij voelt
    veel liefs van marcelline

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ben het met allemaal eens! Denk ook maar eens aan jezelf!!!!!!!
    Je doet al zoveel in je winkel en iedere dag bloggen met zoveel leuke zaken, en altijd heel uitgebreid. Complimenten voor jou!!!!!!
    Doe even iets rustiger en luister goed naar je lichaam.
    Sterkte hoor!

    Groetjes, Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Janet, je hebt helemaal gelijk! Heel goed dat je het nog een keer noemt.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Jeanet, jammer dat er mensen zijn die niet begrijpen dat je zelf ook wat moeten doen voor hun hobby en dat niet alles gratis is. Ik help zelf bij Het Kleinvak in Schalkhaar bij de brei- en haakinloop (2x per jaar). Ik bereid me voor, zoek sites op etc. Maar het is niet genoeg, want de taal is een probleem, patronenboek te duur, wol elders gekocht en hier om aangepaste patronen vragen. Net zo herkenbaar als jij schetst. Hopelijk heb je weer lucht nu je het van je af hebt geschreven. En bedankt voor al die leuke ideen, die je voor ons hebt. Ik geniet er dagelijks van, via je blog en Facebook. Succes. Groet, Dientje (dientjes.blogspot.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zo te horen moet je even pas op de plaatst maken, voor zo ver dat gaat natuurlijk ..... Want je best een bezige bij!
    En inderdaad, sommige mensen verwachten zo te lezen nogal en dan mag je best even duidelijk maken dat je niet alles kunt of wilt doen!! Je services is meer dan goed dus .... denk aan jezelf!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik vind dat je alles keurig op een rijtje hebt gezet. Er moeten immers toch regels zijn. Misschien een idee om die regels boven aan je blog te vermelden? En denk goed aan jezelf. Evenwichtsstoornissen is geen pretje, ik weet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. ik geniet elke keer weer van je blog en .... sta er telkens van versteld dat je uberhaupt nog tijd heb of zoveel op je blog te zetten.en let goed op jezelf anders zit je zelf met de gebakken peren. Beterschap !!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Pas goed op jezelf Jeannet, je werkt keihard en daarnaast verwen je ons al zo veel met leuke ideeën op dit blog. En dat is genoeg hoor, echt! Je lichaam geeft signalen dat er een grens aankomt, luister er maar goed naar. Lieve groet, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  15. buikpijn van dit alles dat kan toch niet de bedoeling zijn jeanette!
    goed dat je alles even gelucht hebt! ik hoop dat je nog heel lang door gaat met je blog want ik vind je blog heel leuk en krijg er veel inspiratie door.
    groetjes jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heel goed van je om even duidelijk je grans aan te geven, denk aan jezelf, het moet leuk blijven en niet ten koste gaan van je gezondheid!!...ik vind het al enorm knap dat je ondanks alle andere drukke werkzaamheden die je hebt, óók nog eens altijd de tijd maakt/vind om een blogje te schrijven om ons allemaal van geweldige ideetjes en inspiratie te voorzien! Het is absurd wat mensen soms vragen of verwachten, daar kun je gewoon niet aan voldoen en hoeft ook niet! Grtzz..Maddy

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Ik vind dat je groot gelijk hebt om het even te zeggen hoor, jij bent ook niet superman (of vrouw ;) die alles kan. Ik vind het al helemaal fantastisch om hier elke dag een nieuw idee te kunnen lezen!
    liefs
    Emilia

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat geweldig van je dat je dit bericht zo netjes en duidelijk hebt geschreven! Denk om jezelf, dat is het belangrijkste, zowel voor jou als voor je gezin. (en ook een beetje voor alle blogsters die met zoveel plezier jouw blog volgen om ideetjes op te doen).
    Lieve Jeanet, denk om je rustmomentjes!
    Groetjes weer
    Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Tijd om even te handrem op te trekken, zorg goed voor je zelf hoor.
    Het kan opluchten om het hier allemaal eens op te schrijven en hopelijk heeft het voor even effect en wordt er rekening mee gehouden.
    Groetjes Kristel

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Veel beterschap gewenst hoor Jeanet, en even rustigaan nu of je stort nog helemaal in!! Dit kan je echt wel missen, dus luister nu even naar je lichaam.
    En je hebt volkomen gelijk met wat je opschreef. Als ik een patroon van je gebruik vermeld ik het er steeds bij (zo hoort het ook en het is een kleine moeite).
    Verder vind ik dat je een keigoede blog hebt die ik elke dag bijna bekijk. Je doet zo al genoeg voor je lezers, het hoeft echt niet nog meer, er zijn grenzen aan alles!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Oh oh oh, doe nou toch een beetje rustig aan, want het is écht niet de bedoeling dat je gaat instorten!! Je doet al zoveel, ik krijg daar al bijna buikpijn van als ik het elke keer weer lees hierzo. Je hebt een heel leuke blog en ik kom hier vaak spieken, al koop ik mijn wolletjes liever bij zaakjes bij mij in de buurt (wel net zo makkelijk). Maar Je moet jezelf niet over de kop werken he! Mocht ik eens op vakantie zijn in Zeeland dan kom ik misschien wel even bij je winkeltje kijken. Voor nu: sterkte met alles en bedenk dat je nu eenmaal niet kunt vliegen/toveren/alles voor iedereen doen! 't Is ook ene keer genoeg... Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Jeanet, je bent een kanjer! Wat je opgeschreven hebt luchtte misschien al een beetje op. Veel volgers weten wel hoe moeilijk het is om een zaak te runnen, om het goed te doen vraagt nog meer en jij geeft zoveel mensen veel plezier met je dagelijkse blog, vaak meer dan één... Je wilt zo veel, soms zit het wel eens tegen, maar jij zet je er weer over heen. Binnenkort zien we elkaar weer.. Wij verheugen ons er op.
    Groet, Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Heeel herkenbaar dit en ik weet dat het heel lastig om grenzen aan te geven als het gaat om dingen die je graag doet. Maar ik weet uit ervaring... luister heel goed naar je lichaam en blijf het duidelijk aangeven,
    Ik vind je blog overigens een hele grote bron voor ontzettend leuke haakideeen!!

    groet Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen
  24. rustig aan hoor, ik neem mijn petje voor je af, maar soms moet je ff n pas op de plaats maken en inderdaad grenzen proberen te stellen, ik kom elke dag ff op je blog kijken ondanks dat ik zelf momenteel ffniet brei of haak, houd moed! groetjes wilmie

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Vergeet nooit dat nee zeggen tegen een ander, ja zeggen tegen jezelf is. Als je eenmaal met "nee" zeggen begonnen bent, gaat het je steeds makkelijker af. Ik ben Directiesecretaresse van beroep en als er in 1 vak aan 10 kanten aan je wordt getrokken is dat wel in dit beroep. Ik had het snel onder de knie :)

    Enne ken je de website "let me google that for you"? A;s je iemand op een vrolijke manier wil helpen (terwijl je denkt, waarom vraagt ze of ik het wil opzoeken, via google is het eenvoudig te vinden): (heb ff voorbeeld gemaakt) --> het is echt hilarisch, klik er maar op haha (en het werkt!) http://lmgtfy.com/?q=regenboogsokken+patroontje

    Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  26. gewoon NEE zeggen!!! Daar moet je geen buikpijn van krijgen. Al die mensen die daar boos om zouden worden zouden denk ik ook nee zeggen als ze al deze vragen zouden krijgen.........jammer dan.
    En idd lkkr googlen!!!

    BeantwoordenVerwijderen