Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 14 augustus 2013

En nog een beer...

Vorige maand blogde ik over de Candy Bear van Mary Janes Tearoom, wat vinden jullie van deze jongens-versie?


Stoer he?

Deze beer werd weer gebreid van Miami (60% katoen, 40 % acryl). We hebben dat in veel kleuren in de winkel (3,25/50 gram). Dit garen is voor deze knuffels erg geschikt want het pluist niet.


De patronen zijn in het Engels, maar met een vertaallijst goed te volgen. Je breit deze knuffels op 2 naalden, (dus niet in het rond met 4 of 5 naalden) dat betekent natuurlijk nog wel heel wat naaiwerk om de beer in elkaar te zetten. 

Bij Mary Janes Tearoom kun je naar de beren ook nog patronen kopen van schattige konijnen en muisjes. Je vindt de webshop hier of via Ravelry of Etsy.



10 opmerkingen:

  1. Ze zijn zo schattig deze beren. Deze variant is ook erg mooi geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een prachtige beren stuk voor stuk ♥
    liefs jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goh Jeanet, je brengt ons weer in de verleiding! Zulke leuke schattige knuffels, je smelt als je ze ziet :) heeeeel mooi!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat zijn die mooi. Helaas kan ik niet zo goed breien en hou ik het op haken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een schatjes zijn het toch. Ooh waarom zitten er maar 24 uur in een dag (zou slapen echt noodzakelijk zijn?)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik vind de beren en de muizen prachtig maar ik ben geen ervaren breister en ik kan de Engelstalige patronen echt niet volgen. Zo jammer want ik wil een beer breien voor mijn kleinkind in spe. Bestaan ze echt niet in het Nederlands? Of kan ik er ergens tegen betaling aan geraken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tineke, op de patronen zit copyright en ze mogen dus alleen door de maakster worden verkocht en niet gekopieerd. Er zijn geen vertalingen van, en mogen ook niet gemaakt en verkocht worden.

      Groeten, Jeanet

      Verwijderen