Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 4 juni 2013

Deken

Misschien denken jullie: Waar blijft ze nou....?
Het wordt steeds later op de avond dat ik aan bloggen toekom, maar het kan nog :-)

Vandaag heb ik toch weer zoveel mooie dingen gezien! Iemand mailde me eens: Wat heb je toch een droombaan. Met heel veel kanttekeningen (ik zal het jullie besparen), maar vandaag was zo'n dag met een gouden handwerkrandje! Ik licht er 1 ding uit (de rest volgt...):


Deze schitterende deken kwam zomaar uit een tas. Mocht ik even aanzitten! En fotograferen en delen met jullie. Is het geen plaatje??


Het patroon van deze granny beschreef ik al eens eerder. Het patroon komt van Ravelry (Butterfly Garden) maar is in het engels geschreven zonder haakschema. Ans maakte voor ons een haakschema (als je op het schema klikt wordt hij vergroot)




Deze klant gebruikte heel veel kleuren Catania, er gaan 2 (ruim) blokken uit een bolletje.


Ze haakte de blokken aan elkaar en verzon een rand er om heen (als je goed kijkt, haak je het zo na).
En dan kan ik jullie verklappen dat het niet de enige deken was die uit die tas kwam, wordt vervolgd.....!


En ik was de rest van de dag en avond bezig met het naaien en borduren van slabben en gastendoekjes!


Want...a.s. zaterdag ben ik niet in de winkel, maar ben ik de hele dag op de Loskade in Middelburg, waar de 525e verjaardag van de Marine wordt gevierd. Ik sta daar met een kraam vol Zeeuwse spullen, waaronder ook de Visserstrui en breipakketten voor de visserstrui, Zeeuws Schortenbont, Zeeuwse Knoopzeepjes en alles wat ik nog af moet naaien deze week ....

Hier vind je een uitgebreid programma. Kom je van dichtbij: kom dan op de fiets! Kom je van ver weg: neem dan de trein, want de kade is dichtbij het station. Uiteraard staan dochterlief en ik weer in onze streekdracht!


De winkel is zaterdag open van 9.00 - 13.00 uur en Ali doet zijn uiterste best om jullie te helpen!

Mijnenveger Naaldwijk



5 opmerkingen:

  1. Helaas vergroot het getekend patroon niet,maar wat is ie mooi,petje af.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtig haakwerk! De kleuren zijn heel mooi gegroepeerd. Bedankt voor het patroon.
    Verder wens ik jou en je familie een hele fijne zaterdag toe. Je zet Zeeland weer even op de kaart... Ik hoop dat er heel veel Zeeuws goed van eigenaar gaat wisselen. Succes, jullie zien er weer fantastisch uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige deken! Veel plezier zaterdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi gemaakt en zo heerlijk kleurig van kleur. Die slabbetjes zijn erg leuk!!!! Veel plezier as zaterdag.

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen