Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 11 juni 2013

Combineren

Het is leuk om verschillende soorten textiel en garens te combineren. Met een klein randje stof maak je je gehaakte mandje helemaal anders!

pink basket 3

green basket


Ik vond ze op deze Autralische website, waar je geen patronen kunt vinden maar wel kant en klare producten. Met wat katoen en een mooi stofje kom je een heel eind!

Mandjes kun je maken in alle soorten en maten. Haak eerst de bodem in een cirkel, als je de bodem breed genoeg vind stop je met meerderen en haak je een scherpe rand door 1 toer te haken waarbij je alleen in de achterste lus haakt. Daarna rond haken tot je het hoog genoeg vindt.

1 opmerking:

  1. nu weet ik ineens hoe je zo'n scherpe hoek krijgt aan een mandje! Super! Dank je!

    BeantwoordenVerwijderen