Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 25 juni 2013

Boerinnetje

Wat is het toch leuk dat van het ene ideetje het andere komt.... Weet je nog dat ik een poos geleden blogde over het boerinnetje van Plonie?? Zij haakte een Walchers boerinnetje. Jacqueline van Knutselmam maakt een Bevelandse versie, kijk eens hoe leuk!





Met de Spiegeltjes hebben we nu ook een Bevelands boerinnetje
Nu moet ik toch nog een Arnemuidse versie maken....
Hier nog een keer Walcheren:



Plonie, die deze maakte verklapte een beetje hoe ze dit boerinnetje maakte: De basis is het boerinnetje van Christel Krukkert. Daar buigt het boerinnetje wat  naar voren. Door de voetjes precies anderom onder het lijfje je naaien krijg je juist een buikje. De armen buig je naar voren. De rest van dit lijfje is zwart gehouden. Het schortje is vertikaal gehaakt met 2 kleuren grijs, en versierd met borduursteekjes om het Schortenbont te kunnen maken. Het èvendoekje en de muts zijn gemaakt van fijnere katoen, maar bij het boerinnetje van Knutselmam weer niet. De Walcherse dame heeft een prachtig strèèksel :-) (zo wordt het gerolde haar genoemd op Walcheren, wij hebben het over "tuute", en op Beveland.......???)




8 opmerkingen:

  1. Wat een geweldig leuk Bevelands boerinnetje, wij noemen de
    haarrol een "blis", die is volgens mij ook iets kleiner dan de
    Walcherse.

    Groetjes!
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze zijn zo leuk! Heel knap gedaan, door beide dames!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oooo die is ook leuk.
    Het is leuk dat anderen geïnspireerd raken door jou werk.
    Ik kijk naar de volgende uit.
    Ik kom zaterdag weer even bij je langs.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. I love your little crochet doll. And the hat and shawl are so cute and the perfect touch!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ooh,wat leuk! Dit moet ik aan oma laten zien. Die is zelf ook zeeuwse en heeft haar klederdracht ook nog steeds (niet aan hoor). Die gouden plaatjes komen me heel bekend voor (van het jaarlijkse poetsrondje ;)).

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat gaaf! Waar hebben jullie die gouden stukken vandaan? Vooral de bovenste?

    BeantwoordenVerwijderen