Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 1 mei 2013

Zonnig kussen

Wat een stralende dag vandaag! Kan niet beter in de mei-vakantie, toch? Voor een ieder die er tijd voor heeft: ga lekker zitten in je tuin op een beschutte plaats en geniet van de zon. Neem een haakwerkje erbij ...

Geen inspiratie? Kijk eens naar dit kussen van Lucy van Attic24! Ik heb 'm al eens vaker laten zien, maar dit succes nummer kan nog wel een keer. Op het blog van Lucy vind je een duidelijke beschrijving. Wel in het Engels, maar met zoveel foto's dat er niets mis kan gaan. Je kunt kiezen voor katoen, wol of acryl - net waar je voorkeur naar uitgaat.

IMG_2835

Je vindt het patroon ook terug bij Ravelry (even een account aanmaken!), en dan zie je hoeveel varianten er van zijn gemaakt : 

Gewoon in effen kan natuurlijk ook!

Met lang kleurverloop-garen komt het effect vanzelf!

Pastel!

Veel plezier met het patroon...

8 opmerkingen:

  1. very very beautiful. I really like these flowers. Tina
    What is "Queen's day"?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. On Queensday we celebrate the Queens birthday. But yesterday she abdicated and now her son Willem-Alexander is our new King!

      Verwijderen
  2. Prachtig ja, deze staat al een hele tijd op mijn to-do list.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat kussen blijft gewoon prachtig, elke keer als ik het zie denk ik, dat kon je ook nog eens maken, maar mijn to-do lijst is zeker al 3 meter lang en toch ga ik hem nog erbij zetten!
    Bedankt Jeanet, groetjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Son hermosos! Te muestro los que hice yo! http://pinterest.com/pin/194921490093782061/
    Saludos

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja, dit blijft een prachtig patroon. Mooi dat je het ook laat zien in andere uitvoeringen en kleuren!

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen