Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 29 mei 2013

Warm en droog

Vanmorgenvroeg keek ik door het raam en zag dat we weer in een grijze massa waren beland. Ik bsloot de kinderen maar een hart onder de riem te steken door verse eierkoeken te bakken. Velen hebben ze al geprobeerd, maar voor de nieuwe lezers/volgers: dit recept moet je echt eens proberen - succes gegarandeerd! Het smaakt naar vroeger...


Vroeger, vroeger was het wel eens droog! Echt waar! We speelden buiten en maakten tenten met oude lakens en kleden. Maar met dit weer stuur je toch niemand naar buiten, dus ik ging maar weer op zoek naar een warm ideetje. Tja, en dan heet dit dekentje "Sunshine Day Baby Throw", laat die sunshine-day dan maar weer gauw komen.....

Image of Sunshine Day Baby Throw
Dit dekentje is heerlijk om onder te zitten en liggen, terwijl buiten de regen tegen de ramen klettert. Boekje voorlezen of zelf op de bank, heerlijk! En dit dekentje is beslist niet moeilijk. Het is niet meer dan tricotsteek en een dubbele draad wol of ander garen. Door te spelen met de kleuren krijg je een beetje gemeleerd idee, terwijl het geheel niet te druk wordt. Ik vond het idee hier (even een account aanmaken op Lion Brand, veel leuke ideeën), maar dit kun je ook wel uit je hoofd. Kun je aanpassen aan je eigen wensen en maten.

Let wel op: als je alleen tricotsteek breit, kan de deken wat gaan krullen aan de zijkanten. Voor een lekkere knuffeldeken is dit niet erg, maar je kunt ook bijv. een rand rondom breien van rechte steken. Neem in elk geval garen dat je makkelijk wassen kunt!

Op Ravelry vind je nog meer van deze dekentjes in andere kleuren:




9 opmerkingen:

  1. Wat een dotje ligt daar lekker in dat mooie dekentje.
    Die eierkoeken zien er wel heel lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekkere eierkoeken en wat een mooie deken !!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou dat is zeker het proberen waard :-)

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen
  4. die eierkoeken ga ik zeker eens proberen! Nog nooit gegeten, maar ze zien er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb een handmixer maar ga het zeker proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ga ik dit weekend maken...de eierkoeken! en wat een lieve foto's met dat mooie dekentje!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een heerlijk recept, dank je wel! Ik heb ze gelijk gebakken vanmorgen (http://hatseflatser.blogspot.nl/2013/06/tel-uw-zegeningen.html)en ga dat zeker nog eens doen. Ik heb zo'n automatische mixer, dus het is een heerlijk klein werkje:)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Jeanet! bedankt voor het heeerlijke recept, nooit gedacht dat het zo makkelijk was om zulke lekkere eierkoeken zelf te maken! Ook ik heb er een stukje over geschreven op mijn blog :) http://daphne-en-de-wereld.blogspot.nl/2013/06/eierkoeken.html en het recept vertaald voor Engelse lezers, hopelijk vind je dat goed?

    Groetjes, Daphne

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ik wens jullie hele fijne dagen
    en volgend jaar geniet ik weer elke dag van je prachtige blog
    en de eierkoeken zijn ook hier een succes

    gr lies

    BeantwoordenVerwijderen