Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 27 mei 2013

Sleutelhangers

Wow!! Heb je dat gezien (natuurlijk heb je het gezien!)? : DE ZON SCHIJNT! Helemaal, van horizon tot horizon geen wolkje aan de lucht (althans voorlopig...). Van gekkigheid weet ik niet meer wat ik allemaal wil/moet gaan doen. Iets buiten in elk geval.

Dus snel een ideetje op het blog slingeren :-)

Deze leuke sleutelhangers kwam ik tegen bij Mriek. In een hele duidelijke tutorial wordt beschreven hoe je ze maakt, en daarmee ook zeker geschikt voor beginnende haaksters.


Superleuk cadeautje en zo gepiept van restjes. Hier vind je de uitgebreide Nederlandse beschrijving. Nog een kleine aanvulling: als je wil dat ze zo mooi vierkant blijven in weer en wind, dan kun je ze behandelen met Powertex, een textielverharder (verkrijgbaar bij hobbyzaken). 


Geniet van de dag!

7 opmerkingen:

  1. Geniet van het zonnetje.
    Hier in Drente is het helaas grijs.
    Liefs, Melanie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk en lief dat je mn tutorial gedeeld hebt! Dankjewel!!
    Liefs,
    Mriek

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk Jeanet! Ga ik ook zeker maken iedereen moet toch zien dat we hakers zijn he..hier ook ZON!! lekker genieten vandaag doeii xx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een onwijs lieve sleutelhanger! En ik zocht al eeuwen naar een product dat verhard. Powertex, ik ga meteen op zoek. Zou de pipoos zoiets hebben?
    Groetjes
    Barbara

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had ooit eens een fles Powertex gekocht bij pipoos. Ik geloof dat het nu misschien paverpol heet? Gewoon vragen om textielverharder - wel kleurloze nemen :-)

      Verwijderen
  5. Supermooie sleutelhangers!

    Groetjes van Poekie :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Geen dure speciale producten in huis? Boekbinderslijm of houtlijm (is bijna hetzelfde) werkt ook heel prima! Het droogt transparant op, maar het mooist is het wanneer je het aan de achterkant of binnenkant gebruikt, want je blijft het wel zien.

    Groetjes,

    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen