Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 15 april 2013

Strand-tas

Ook zo heerlijk genoten van het weer gisteren?? Wij met volle teugen! Wat een heerlijk gevoel om weer buiten te kunnen eten, de deuren open, waar lagen die tuinkussens ook al weer....? We vierden een feestje met familie en zaten de hele middag heerlijk buiten - met recht een feest!

Vandaag hangen al weer donkere wolken boven ons, maar de napret maakt dat het ons niet deren kan. We hebben de zomer mogen proeven. Dus vandaag een zomers idee (maar prima in de winter te gebruiken):


Noem het een strandtas, maar ook boodschappen tas, picknick-tas, ik-ga-naar-buiten-tas. Het patroon is van Lucy van Attic24, waar je een Engelse beschrijving vindt (met veel foto's - echt niet moeilijk!). Je kan de tas zo groot maken als je wilt, maar ook van elk mogelijk materiaal. Heb je veel wol, of acryl, of liever katoen? Het kan allemaal!

Crochet bag by you.

En verder kun je helemaal los met kleuren, of juist niet... via Ravelry kom je zoveel varianten tegen: 

Klassiek:

Prachtig in Regenboogkleuren:

Mooi:


Ga je de tas intensief gebruiken, dan zou ik 'm zeker voeren (ook de hengsels), zodat hij niet uitzakt.

9 opmerkingen:

  1. Wat een leuke tassen! Ik krijg zin om direct te gaan haken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, die tas is leuk, he? Een tijdje geleden kon je er ergens een winnen (sorry, ben vergeten op welk blog) en ik vond het zo jammer dat ik niet won! :-)

    groetjes,
    Marieke

    mamadoggie.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De tas is supermooi! Een tip voor de hengsels misschien: haak rond een bestaand hengsel of een dik stevig plastic koord, dan zijn je hengsels extra stevig en gaan ze niet doorhangen.
    Inez, ineseda.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat een prachtige tassen.
    die wil ik wel gebruiken hihi.

    groetjes sannie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Superleuke tassen!

    Groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooie tassen, leuk voor naar het strand!!!!!

    Groetjes van Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je kon hem bij mij winnen een tijdje geleden ;-)
    Hij is inderdaad heel leuk om te haken! Ik bewaar er momenteel bolletjes wol in...

    BeantwoordenVerwijderen