Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 17 februari 2013

Kleurtjes!

Wat was het hier vandaag een sombere dag. De mist wou maar moeizaam optrekken, het was koud en kil, en hier in huis liep het ook al niet al te soepel. Ik had een beetje day-after-kater (veel te veel in mijn hoofd, te veel plannen, veel te weinig tijd!), iedereen liep te hoesten, snotteren en buchelen, en zoonlief was écht ziek (en zielig).

Buiten was het grijs en somber. Van het vocht en gebrek aan zonlicht slaat alles groen uit - ik wil zo graag een beetje het voorjaar voelen. Een beetje kleur. Dus zoek ik het maar in het breiwerk...

Giovanna was al een poos geleden met dit breiwerk bezig, wat een kleuren uit een bolletje!


En dit werd het!



Het is een rechte lap, 60 steken op naalden 5-6 in patentsteek. De lap is ongeveer 120 cm lang, maar zeker eerst even bij jezelf passen. De achterkant is recht, er zit dus maar 1 naad in. Rond de hals steken opnemen en nog een boord breien met naalden 4: 2 steken recht, 2 steken averecht.
In deze omslagdoek/poncho zitten 2 grote bollen Bravo Rainbow Color van 6,95 (100 % acryl)

Bravo Rainbow Color





10 opmerkingen:

  1. Wat een mooie kleuren, daar word je zeker vrolijker van!! Zelf kan ik niet "gewoon" breien, maar brei ik op een loom/ knifty knitter. Misschien dat ik dit ook kan maken op een loom? Ben alleen nog niet zo heel ervaren.... Nog even flink oefenen voor mij dus!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. oh ik had laatst een poncho gezien op een loom! moet je alleen wel de rechthoekige en de ronde vorm van looms hebben (de ronde zijn bij de hema te verkrijgen) dit is de link van youtube http://www.youtube.com/watch?v=qntUUID7cOk

      Verwijderen
  2. Wow, prachtig. Even weer denken hoe de patentsteek nog maar gaat... ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jij voelt zich direct lente met deze kleuren!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige kleuren! Bol garen om te onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wat een geweldig mooie poncho! ik word echt vrolijk van deze kleuren!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooie kleuren.
    Die poncho is superleuk!

    Komt ook op mijn to do lijst.... zucht ;-)

    Groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb al zoveel op mijn projectenlijstje staan, maar deze moet er echt bij! Mooi hoor :)
    Groetjes,
    Thara

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtig, mooi om te zien dat zoiets moois kan ontstaan uit een simpel bolletje wol.. Heel mooi gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hij is echt prachtig, wat een mooie kleuren. Krijg direct zin om hem te maken, en in de lente haha!

    BeantwoordenVerwijderen