Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 25 februari 2013

Babytruitje

Op Ravelry zag ik dit prachtige truitje voor een pasgeboren babietje. Gemaakt van 2 bolletjes Softfun Batik van Scheepjes (3,95 per bol), een zachte katoen met acryl. De kleurtjes komen vanzelf uit het bolletje.


Het patroontje kun je vinden op Ravelry, en is gratis te downloaden, ook in het Nederlands. Handig aan dit patroontje is de sluiting aan de zijkant. Geen gedoe met een nauwe opening voor het baby-hoofdje, maar een makkelijke knoopsluiting. Het truitje wordt gebreid van boven naar beneden.

Je kunt dit truitje natuurlijk ook in effen kleurtjes breien of zelf je streepjes verzinnen....

Voor Ravelry heb je een account nodig, kost je niets, verplicht je tot niets, maar het biedt toegang tot zoveel ideeën en patronen!




13 opmerkingen:

  1. Heeel schattig truitje! "Gelukkig" nu geen pasgeborenen om het voor te maken ;-).Ben met teveel andere dingen bezig. Het garen kom ik zeker bij je bekijken. Ook al weer zo mooi..zucht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe leuk, dat kan ik misschien ook wel maken om mijn beren mee aan te kleden? topidee Jeanet! Bedankt!
    Groetjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hhoi ik kan het nederlandes patroon echt nietvinden waar sttat dat presies bij raverly? groetjes wilmie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. mail me maar even, dan stuur ik het per mail!

      Verwijderen
    2. Goedemiddag heeft u het patroon nog van het truitje
      groetjes Carla

      Verwijderen
  4. Oh wat lief ! Ik ga kijken op Ravelry !

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hmm, ben nog niet zo geoefend zie ik al .. zoveel markeringen .. ik ga verder kijken ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. goedemorgen, is er eenpatroon van dat lieve kindertruitje, en hoe krijg ik dat in mijn bezit, Groeten E.M. van Wijngaarden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In de tekst staat een link naar Ravelry, je kunt het dan gratis downloaden. Anders moet je me even mailen - dan stuur ik het per mail.
      Groeten, Jeanet

      Verwijderen
  7. is dit truitkje ook een maatje groter

    BeantwoordenVerwijderen