Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 21 januari 2013

Restjes

Als je al een poosje aan het breien bent, heb je soms heel wat restjes over. Deze kol werd gemaakt met restjes sokkengaren.


Deze prachtige en warme kol vind je terug bij ...shades of lynx... 


Vooral de combinatie van brede en smalle strepen vind ik erg mooi! De sjaal is gebreid met rondbreinaald (korte) 3½ en 100 steken opgezet. Je breit een tube, alleen recht breien en stoppen wanneer je het genoeg vindt! Kijk op het blog voor alle details.

7 opmerkingen:

  1. Dus dat is lekker doorbreien zonder te hoeven tellen... fijn tijdens tv kijken of kletsen! Dan hoef je niet zo vaak weer uit te halen;)
    Ziet er leuk uit met al die streepjes.. het hoeft natuurlijk niet altijd helemaal superdoordacht!

    groetjes,

    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk! Lekker simpel breien!
    Ik heb nog een paar bollen leuke wil liggen die daar prima geschikt voor zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke sjaal, heel eenvoudig en toch mooi! En wat het beste eraan is dat we al onze restjes sokkenwol kunnen opgebruiken en daar heb ik ook al wel wat van verzameld...
    Groetjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie sjaal! De kleuren passen prachtig bij elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen